Oxfilé tournedos
Igår kväll åt vi faktiskt inte squash - hör och hämpa! Det blev istället oxfilé tournedos med bearnaissås och sallad. Till köttet drack vi det röda vinet som jag fick i födelsedagspresent. Så gott!
Det blev varsin matlåda av köttet till mig och Magnus och av resterna gjorde vi en jättegod omelett till brunch imorse.
Vinet jag fick i födelsedagspresent
OXFILÉ TOURNEDOS
Oxfilé
Salt och svartpeppar
Gör så här:
Ta av förpackningen av oxfilén och låt köttet ligga framme i rumstemperatur en god stund innan tillagningen så att köttet hinner bli rumstempererat. Putsa oxfilén och skär köttet i tjocka skivor, ca 4-5 cm. Bind gärna upp köttbitarna med steksnöre runtom för att de ska hålla formen bättre under tillagningen. Salta och peppra runt om, även på sidorna av köttbitarna.
Stek köttet i rejält med smör runt sidorna och på snittytorna i het panna så att köttet får stekyta, ös gärna smör över köttet under tiden. Tillagas många köttbitar samtidigt så stek i omgångar så att det inte blir för trångt i stekpannan.
Lägg köttet (ej för tätt) i en ugnsform. Ös över steksmöret och salta lite extra på köttet. Tillaga i ca 10-20 minuter i 150 grader tills köttet har en innertemperatur på 55-60 grader (rosa kött). Låt köttet vila några minuter innan servering och klipp bort steksnöret.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
8 kommentarer:
Mmmm detta hade varit smarrigt nu! Är allt lite hungrig o vet inte vad jag ska laga.....
Kraaam <3<3<3
Mmm....sååååå gott! :)
Ha en fortsatt fin dag!
Kramar! <3 <3 <3
//Lana
Jag tycker matlådan har impfaktor! ;)
Vinet tror jag var gott!
Kran/M
Jösses så gott......
Mmmums! En riktigt höstlig måltid och det vinet är ju supergott :)
Ser jättegott ut, mums!
Åh guuud så gott! Ska definitivt testa och sprider som vanligt receptet vidare via min blogg :-)
Monkan: Ja, jag var rätt nöjd med min matlåda. :)
Skicka en kommentar