Squashraita
Oj, vad squashen växer! Vi äter squash var och varannan dag så de dagar vi inte äter squash i någon form är lätträknande just nu. Det är ju tur att vi tycker att det är gott. Vi steker squash, har den i röror och jag bakar både bröd och kakor med squash i.
En röra som jag gjort flera gånger den senaste tiden är den här squashraitan. En god röra med smak av spiskummin som passar perfekt till den grillade starka korven eller som tillbehör till köttbullar eller biffar. Det blir också gott att skära ner en paprika i röran.
SQUASHRAITA
Squash
Creme fraiche (eller turkisk yoghurt)
Majonnäs
Spiskummin
Paprikapulver
Salt och svartpeppar
Gör så här:
Skär squashen i små kuber. Blanda lika delar creme fraiche och majonnäs och blanda med squashen. Smaksätt med spiskummin, paprikapulver, salt och peppar.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
10 kommentarer:
Låter jättegott och enkelt! Gör du inget med squashen först, undrar jag? Bara skivar ned den rå? Det har jag aldrig provat nämligen...
Låter jättegott!
Jag brukar skära squashen i vanlig sallad! :)
Ha en fin dag!
Kramar! <3 <3 <3
//Lana
Raita är kanongott till det mesta. Smart att ha zucchini i såhär års! Såg din bamsing till zucchini... De kan verkligen bli sjuuukt stora!
Det där lät ju super gott och fräscht! Har ingen squash i trädgårdslandet men jag måste nog åka och köpa lite :-)
Låter smaskigt så detta ska jag nog testa imorgon till biffarna som står på menyn :)
Kraam <3<3<3
Ser jättegott ut! Alla läskar mig med så goda recept när jag är så långt borta ifrån mitt kök :) kram ifrån mig
Låter väldigt gott! Har ett gäng färska korvar hemma och det här låter som en utmärkt tillbehör! :)
Tack för alla fina recept som du delar med dej av!
Har bakat bröd och gjort tacogratängen, och det blev hur gott som helst. För att inte tala om knäckebrödet.... mums... det ska det bli en plåt till av idag :o)
Det är gott med squash! Har ingen i trädgården men skördar i butiken!
/M
Cecilia: Jag använder squashen rå. Om skalet är tjockt eller hårt brukar jag skära bort det annars använder jag skalet också. :)
Skicka en kommentar