Vi åt ofta olika typer av pannkakor innan vi började med LCHF. Jag trodde nog att pannkakstiden var över men så hittade jag det här receptet, gissa om jag blev glad. Jag tycker nog till och med att det här receptet är godare än fläskpannkaka gjort på vetemjöl. Jag äter min fläskpannkakan med lingon som jag tar fram och tinar från frysen.
FLÄSKPANNKAKA
4-6 pers
2 paket bacon
150 g riven ost (mild med hög fetthalt)
8 ägg
1,5 dl vispgrädde
250 g keso
Gör så här:
Strimla bacon och stek knaprigt. Lägg baconet i en smord ugnsform och strö den rivna osten ovanpå. Blanda ägg, grädde och keso och häll ovanpå baconet och osten. Gratinera i ca 20 minuter i 225 grader i mitten av ugnen. Servera med lingon.
Receptet hämtat från 56kilo.se.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
9 kommentarer:
Fläskpannkaka ( och vanliga pannkakor ) tillhör mina favoriter och vi äter det säkert en gång i veckan, men jag har aldrig testat någon lchf variant... ÄN ;)
De där ser himla gott ut också :)
Svar: ja det är verkligen jätte gott ihop gillar egentligen inte curry men börjar lära mig :)
Det här måste jag bara prova :) Saknar verkligen fläskpannkaka!
hihi... jag åkte faktiskt konståkning några år när jag var mindre - men jag var aldrig någon talang ;)
mmm...ser gudagott ut :)
Provade detta igår, och åt resterna idag - underbart gott!
/Måns
Fantastiskt gott!! Känner eg inte någon skillnad mot "vanlig" fläskpannkaka och den här. Perfekt!
/Ulrika
Hej!
Hur stor var/är formen du använder till denna fläskpannkaka? Tack!
Miss Malin: Ca 30x20 cm
Skicka en kommentar