Tycker du att det är svårt att få till bearnaisesåsen, då är bearnaisesmör något för dig. Det är ett jättegott smaksatt smör som smakar bearnaisesås. Smöret kan göras iordning i förväg, se bara till att det tas fram och blir lite mjukt innan det ska ätas. Passar perfekt till kött.
BEARNAISESMÖR
2 msk sharlottenlök, finhackad
2 tsk torkad dragon
1 tsk fryst persilja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
200 g mjukt smör
1 äggula
salt och väldigt lite vitpeppar
Gör så här:
Blanda vitvinsvinäger, vatten, sharlottenlök, dragon och persilja i en kastrull. Koka utan lock tills vätskan ångat av. Ta av från värmen och låt svalna. Blanda smör och äggula. Blanda i lökblandningen. Salta och peppra.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
1 kommentar:
Hej!
Detta ska jag verkligen testa, såg så gott ut.
Ska rekomendera kokospannkakorna till mamma oxå :D
Skicka en kommentar