Köttfärslimpa med soltorkade tomater och basilika
Jag tycker om köttfärsrätter och en maträtt som jag ofta lagar är köttfärslimpa. Det är väldigt smidig att göra och som sedan sköter sig själv i ugnen. Här har jag smaksatt köttfärslimpan med soltorkade tomater och basilika vilket blev en väldigt lyckad smakkombination. Till köttfärslimpan åt vi broccoli och gräddsås.
Köttfärslimpa, gräddsås, broccoli,
tomater och mozzarellabollar
tomater och mozzarellabollar
Broccoli
Coctailtomater och mozzarellabollar
KÖTTFÄRSLIMPA MED SOLTORKADE TOMATER OCH BASILIKA
6 pers
Köttfärslimpa:
1 kg köttfärs
3 ägg
1,5 dl strimlade soltorkade tomater
2 msk torkad basilika
2 msk oxfond
1 tsk lökpulver
2 tsk salt
4 krm svartpeppar
0,5 dl vispgrädde
Gräddsås:
3 dl vispgrädde
1,5 dl creme fraiche
1 msk soja
1,5 msk köttfond
Salt och svartpeppar
Gör så här:
Köttfärslimpa: Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla ingredienser ordentligt och lägg upp i en ugnsform i form av en limpa. Sätt in i ugnen och sänk värmen till 175 grader, tillaga i 45 minuter.
Gräddsås: Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
2 kommentarer:
Det här låter ju alldeles vansinnigt gott! Måste jag också prova!
kram Isabel
Lagade denna rätt idag och den var jättegod!!
Tack för fina recept.
//Katarina
Skicka en kommentar