Goda ostar från Boxholm
I onsdags hade vi bjudit hem en arbetskollega till mig och hennes man på middag. Det blev en trevlig kväll med mycket prat och god mat. När de kom hade de med sig goda ostar från Boxholm, vilket passande extra bra eftersom de bor i Boxholm. Jag älskar Boxholmsostar, så dessa ska vi njuta av. Vallonosten har jag inte ätit tidigare och den går tydligen bara att köpa i Boxholm, det ska bli spännande att smaka den.
Till förrätt bjöd vi på Västerbottenpaj med tillbehör. Till varmrätt gjorde vi torskrygg med syrade tomater, vitvinssås och sparris, en av mina absoluta favoritmaträtter. Till förrätten och varmrätten drack vi ett jättegott vitt vin, Saint-Véran (nr 5222 på Systembolaget), som passade perfekt till både pajen och torskryggen. Till efterrätt åt vi amarettomarinerade jordgubbar med mandelcrunch och vispad grädde. Väldigt gott!
Boxholms Vallonost
Dukat med rosa rosor
Vi bjöd på:
Västerbottenpaj med tillbehör
Torskrygg med sparris och syrade tomater
Amarettomarinerade jordgubbar med mandelcrunch
Västerbottenpaj med tillbehör
Torskrygg med sparris och syrade tomater
Amarettomarinerade jordgubbar med mandelcrunch
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
2 kommentarer:
Innehåller ostarna E235 som finns i deras gräddost? //Pernilla
Pernilla: Nej, ingen av dessa innehåller E235.
Skicka en kommentar