Ostkaka med vispad grädde och hallon
Idag åt vi ostkaka till lunch. Jag utgick från ostkakan jag gjort tidigare men la till mandelmjöl för att få en fastare konsistens och det blev väldigt bra. Jag serverade ostkakan med lättvispad grädde och hallon. Solen sken och det var varmt ute så vi satt på uteplatsen och åt ostkakan. Härligt med sommarvärme i september!
Idag efter frukost åkte hela familjen iväg för att shoppa lite. Jag hade inte tänkt köpa något direkt men kom hem med både det ena och det andra. Bland annat fick en mysig vintermössa och två snygga toppar följa med mig hem. Dessutom köpte vi några chokladpraliner till kvällen, riktig lyx.
OSTKAKA MED MANDEL (LCHF)
4 pers
4 ägg
0,5 dl mandelmjöl
1 dl mandel
250 g keso
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Hacka mandeln fint. Skölj keson försiktigt i en sil och låt den rinna av. Rör ihop ägg, mandelmjöl, mandel och keso i en skål. Vispa grädden lätt och vänd ner i äggblandningen. Häll i en ugnsform och grädda ca 30 minuter i 200 grader i mitten av ugnen tills ostkakan stannat. Servera med vispad grädde och hallon.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
11 kommentarer:
Egengjord ostkaka är så gott! Har även gjort md bas av mascarpone och ricotta.
Så gott! Jag gjorde ofta ostkaka förut, men måste ligga lågt med alla mejeriprodukter nu :(
Men ost äter jag fortfarande :) Jag gjorde laxrullarna i kväll och majjgådd vad de är goda.!
Den här kakan låter mycket gott!
Ha en fin kväll!
kram
//Lana
Men vad gott! Det måste jag verkligen prova, tack för receptet!
Kram Anna
En sån skulle jag vilja ha just nu, jag är så "sötsugen" så jag tror jag håller på att dö ;)
Kram
Attans oxå!
Allt utom grädde finns hemma ;)
Undra om det funkar m kokosmjölk......
Jag provade denna nu, måste säga att jag tyvärr blev besviken. Blev för salt, måste vara keson som är för salt? Även om jag inte är någon stor beundrare av stevia, så kanske det ändå måste med för att kunna smaka närmare riktig ostkaka...
Mattias Lindberg: Kom du ihåg att skölja keson? Det brukar räcka för att få bort saltsmaken från den.
Angående sötningen är det väldigt individuellt hur mycket sötning man vill ha. Eftersom jag äter söta saker väldigt sällan behöver det jag äter sällan sötas (vissa saker sötar jag med lite honung). I ostkakan tycker jag mandelns sötma räcker... men smaken är ju olika.
Tråkigt att du inte gillade den!
Går det att göra denna i en muffinsform så att det blir mindre portioner?
Kristina Dowling: Det tror jag säkert att det går, håll lite koll på dem i ugnen eftersom tiden kanske blir kortare. Har inte testat själv, men kan inte se varför det inte skulle fungera. Jag skulle använda silikonformar, för jag är inte säker på om pappersformarna håller formen om smeten är fuktig och lös.
Tack så hemskt mycke! Gjorde det i en långpanna ändå - gräddas i ugnen just nu! 😊
Skicka en kommentar