Västerbottenslax med remouladsås och sallad
Jag gillar verkligen lax men lagar den oftast bara som den är, kryddad med bara salt och peppar, därför var det extra roligt att få bli bjuden på den här Västerbottenslaxen av sonen. Algot hittade de flest recepten till sin trerätters middag i boken "Jills mat efter säsong" och det här laxreceptet var ett av de första han valde ut från boken.
Västerbottensröran som låg ovanpå laxen var härligt krispig tack vare solroskärnorna och det var fantastiskt gott med kombinationen Västerbottensost och citronen till laxen. Vi åt laxen med remouladsås och en sallad.
Algot har lovat att laga den här maträtten igen och det ser jag fram emot.
Sallad
Lax toppad med en röra av Västerbottensost
VÄSTERBOTTENSLAX
5 pers
5 laxfiléer
Röra:
2 dl Västerbottensost
2 dl creme fraiche
1 dl solrosfrön
0,5 dl finhackad dill
1 citron (citronskal från hela citronen och pressad citron från halva citronen)
0,5 tsk salt
Svartpeppar
Gör så här:
Lägg laxfiléerna i en ugnsform. Mixa alla ingredienser till röran utom creme fraichen i en matberedare, låt det finnas kvar lite bitar av solroskärnorna. Rör sedan ner creme fraichen. Bred röran över laxen och tillaga i 20-30 minuter i 150 grader (tills laxen har en innertemperatur på 55 grader).
Receptet är hämtat från boken "Jills mat efter säsong" med några små ändringar
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar