söndag 13 december 2015

Griljering till färdigkokt julskinka

Julskinka

Julaftons morgon är för mig förknippat med smaken av julskinka. En smörgås med julskinka och senap brukar vara en lugn start på julaftonen innan hela julfirandet startar.

Vi köper färdigkokt julskinka och självklart går det att skippa griljeringen men jag tycker att det blir gott och framför allt snyggt att griljera skinkan. Det vanligaste är att använda ströbröd vid griljeringen men här använder jag mandelmjöl istället för att få det glutenfritt.



GRILJERING TILL FÄRDIGKOKT JULSKINKA

1 kokt julskinka
1 äggula
2-3 msk senap
0,5 dl mandelmjöl

Gör så här:
Ta av nätet av skinkan och rensa den från eventuell svål och fett. Torka av skinkan så att den är torr och lägg den på ett bakplåtspapper i en ugnsform. Blanda ägg och senap och pensla skinkan. Strö över mandelmjöl. Griljera i 200-225 grader tills skinkan fått fin yta. Låt svalna och skär i skivor.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...