söndag 15 december 2013

Chokladfudge (LCHF)

Chokladfudge

Chokladfudge kan väl aldrig bli fel! Det är samma basrecept som i saffransfudgen men smaksatt med choklad istället för saffran. Fudgen är sedan doppad i mörk choklad och jag valde att toppa varje godisbit med lite kokosflingor. Det går bra att toppa med hackade nötter om man vill istället.

Jag tyckte inte att fudgen behövdes sötas extra men vill man ha en sötare fudge tillsätter man lite honung eller annan valfri sötning i fudgesmeten. Förvara fudgen i kylskåpet eftersom den blir väldigt mjuk i rumstemperatur.



CHOKLADFUDGE (LCHF)
Ca 20 st

50 g osaltat smör
2 dl vispgrädde
1 krm äkta vaniljpulver
40 g mörk choklad
Smält mörk choklad att doppa i
Ev kokosflingor att toppa med

Gör så här:
Lägg smörpapper i en liten form, ca 10x10 cm. Lägg smöret, grädden och vaniljpulvret i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt koka tills smeten tjocknar (tog ca 20 minuter för mig). Ta av från plattan och lägg ner 40 g choklad och låt det smälta. Rör om ordentligt. Häll upp smeten i formen, ställ i kylskåpet för att stelna.

Ta fram och skär fudgen i bitar. Lägg i frysen en kort stund medan chokladen smälter. Doppa godisbitarna i den smälta chokladen, toppa med kokos och låt stelna i kylskåp. Förvara i kylskåp och äts kalla.


Tips: Tillsätt honung eller annan sötning för att få ett sötare godis.


Tillägg 2013-12-15: Om fudgen skär sig när den kokar kan du hälla 1-2 msk kall vispgrädde i en kall kastrull. Häll långsamt den skurna fudgen, lite i taget, ner i grädden under kraftig omrörning.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Låter jättegott! :)
Ha en fin fortsättning på tredje advent!
Kram <3
//Lana

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Härligt med fudge, riktigt bra godis till jul!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...