Solrosrutor
Jag bakade solrosrutor igår och dessa åt vi som söndagsfrukost framför Vasaloppet idag. Till smörgåsen drack vi kokosmjölkssmoothie med smak av jordgubbar och björnbär. Brödet är gott och mättande och en dubbelmacka i matsäcksväskan skulle passa bra när man ger sig ut på vinterpicknick.
Den största delen av dagen har vi spenderat framför TV:n. Först Vasaloppet och efter det Melodifestivalen, andra chansen. Lite läsning och matlagning blev det också. En lugn och skön söndag helt enkelt.
SOLROSRUTOR (LCHF)
6-8 st
6 ägg
1 dl vatten
50 g smör
2 dl pofiber
2 msk kokosmjöl
0,5 dl solrosfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1,5 tsk brödkryddor
0,5 tsk salt
Topping:
Solrosfrön
Gör så här:
Smält smöret. Vispa ihop ägg, vatten och smör. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ihop med äggblandningen. Häll upp en smörad form, ca 15x25 cm. Toppa med solrosfrön. Låt smeten svälla 5-10 minuter. Grädda i 15-20 minuter i 185 grader (varmluft). Låt svalna och skär i rutor.
Jag har utgått från ett recept som jag hittat hos Rosa choklad. Originalreceptet kommer från boken "Baka matbröd med LCHF" av Mariann Andersson.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
7 kommentarer:
Låter som en riktigt skön dag! Och vilket fint bröd! Jag gillar solrosfrön i bröd :)
Gott med hembakt! Imorgon blir det också brödbak! :)
Kram
//Lana
Gott med solrosfrön!
Du gör så fina bröd!
/M
Smidigt med långpannebröd!! Ser väldigt gott ut !!
:)
Vilken god frukost!
Kram C
Mmmm verkar urgott, undrar var man får tag i kokosmjöl, samt om kokosmjölet går att byta ut mot mandelmjöl?
Kikki Sandström: Kokosmjöl kan man beställa hos Bodystore (länk) eller LCHF-butiken (länk). Jag använder märket Aman Prama, med 4g kolhydrater/100g. Det finns andra märken men hur de fungerar att baka med vet jag inte. Byter man mot mandelmjöl kan man inte ha samma proportioner, kokosmjölet suger upp mer vätska än mandelmjölet och det smakar inte riktigt lika.
Skicka en kommentar