Mejerifri LCHF-pasta
Äntligen ett pastarecept som jag tycker om! Den vanliga LCHF-pastan som alla verkar gilla faller mig tyvärr inte alls i smaken, tror att fiberhusksmaken tar överhanden i det receptet. När Lana visade sitt mejerifria pastarecept blev jag nyfiken och ville prova. Receptet innehöll visserligen fiberhusk men även kokosnötsmjöl vilket jag hoppades skulle dölja fiberhusksmaken. Jag lagade lasagne med dessa lasagneplattor och det blev fantastiskt gott. Den konstiga smaken som jag tycker att fiberhusk kan ge ibland kände jag inte alls i dessa pastaplattor.
Hela familjen tyckte att lasagnen var jättegod och jag kommer garanterat att göra denna pasta igen. Jag ska även testa att göra tagliatelle av pastan och servera den tillsammans med en krämig sås.
MEJERIFRI LCHF-PASTA
4 ägg
1 dl vatten
0,5 dl fiberhusk
2 msk kokosnötsmjöl
1 tsk salt
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ihop ägg och vatten i en annan skål. Använd elvisp och vispa långsamt ner vätskan i fiberhuskblandningen. Låt smeten svälla i 10 minuter. Vispa sedan ihop degen igen.
Dela degen i två delar. Kavla ut varje del på varsitt bakplåtspapper, lägg plastfolie eller ett oljat bakplåtspapper över och kavla försiktigt (det är lite knöligt men arbeta försiktigt och lite i taget). Min deg täckte lite mer än halva bakplåten. Dra försiktigt bort plastfolien eller det övre bakplåtspapperet. Tillaga i ca 10 minuter i 125 grader (varmluft). Ta ut och skär pastan i lasagneplattor eller tagliatelle.
Receptet hämtat från Ryskadockor
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
22 kommentarer:
Åh jag gillar inte heller vanlig lchf-pasta så ska def prova det här!
Spännande :)
Jag har aldrig provat göra LCHFpasta, endast bytt ut mot zucchini. Man kanske skulle testa...
Vad roligt att du gillade receptet! :) Vi alla i familjen älskar denna lchf-pastan! Och så perfekt för mig med mejerifri! :)
Tack att du länkade till mig!
Kram
//Lana
Jag måste också ta och testa det! Sparar!
Vad gott det låter!
Hej!
Vad är skillnaden mellan kokosmjöl och kokosnötsmjöl? Är det samma sak med olika namn?
Vilken bra blogg du har, här kommer jag hålla koll på i framtiden =)
Låter jättegott ! Till hur många portioner räcker det?
Anonym: Kokosmjöl och kokosnötsmjöl är samma sak. Jag använder kokosmjöl från Aman Prama.
Elisabeth: Jag vet inte riktigt hur mycket det blir om man äter det som pasta med sås till. När jag gjorde lasagne gjorde jag en hel sats (enligt receptet) men använde inte riktigt allt (till 4 pers).
Ska absolut provas!! Men ger det inte kokossmak? Det tycker jag är det värsta med kokosmjölet, att allt smakar lite kokos!! Det kan gå an i kakor men inte i annat!
Anna: Jag tycker inte att pastaplattorna smakade kokos.
Hej! Måste man använda varmluft? finns det ett annat alternativ?
Anonym: Det går utmärkt att köra pastan i 150 grader i ca 10 minuter, en plåt i taget. :)
Åh, det här måste jag prova! Tack för tips!
Kram
Kan men ha mandelmjöl ustället
Hanna Lind: Jag har inte testat, så jag vet inte. Kanske kan det fungera, men smaken blir nog lite annorlunda. Om man tar mandelmjöl istället skulle jag ta lite mer.
Tack för receptet! Jag gjorde dubbel sats.
Nu har jag till 10 måltider.
Hoppas den går att frysa.
biaweb.se: Den går jättebra att frysa, det brukar jag göra. Lägg gärna smörpapper mellan bitarna så klibbar de inte ihop.
Detta är ett perfekt recept på egna plattor. Har använt det ofta o framför allt till personer som inte tål mjölk, gluten o majs.
Tack för suveränt recepttips! Lasagnen blev jättegod och prövade även tagilatelle och konsistensen och smaken gav äkta pastakänsla.
Skicka en kommentar