Lakritstryffel
Lite julgodis måste jag ju bjuda på! Tryffel är väldigt gott och kan smaksättas på olika sätt, den här gången testade jag ett recept med lakrits vilket blev väldigt gott. Lakritssmaken är inte så jättestark utan bara lite lagom så att man känner att den finns där. Förvara i kylskåpet och ta fram när ni vill ha något sött.
LAKRITSTRYFFEL
ca 40 st
200 g mörk choklad
1,5 dl vispgrädde
1 tsk lakritspulver
1 krm salt
Gör så här:
Hacka chokladen. Häll grädden i en kastrull och låt den koka upp. Ta av kastrullen från värmen och rör ner chokladen så att den smälter. Tillsätt lakritspulver och salt. Låt smeten svalna något och fyll en spritspåse och spritsa ner smet i ischokladformar. Förvara kallt.
Receptet hämtat från boken "Bakglädje och LCHF" av Annika Rogneby
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
11 kommentarer:
Det låter väldigt gott! Hoppas jag kan hitta tid att göra mer julgodis hemma!
Ha en fin onsdag!
kram kram
//Lana
Mmm, älskar lakrits och choklad-kombinationen" Det blir både snyggt och gott med flingsalt på toppen.
Men guuud vad gott det där lät då. Jag som älskar lakrits. Och choklad. Nästan så jag måste ta och göra en egen laddning :)
Vad bra! Sist jag handlade köpte jag lakritspulver för att prova ha i en tryffel!
/M
Gott ! Här är favoriten choklad och lakritskola just för stunden :)
Kram
MUMS! Låter och ser supergott!
Åååh, låter himmelskt!!
Ännu ett julgodisrecept som jag bara måste prova :-)
Lakrits och choklad är ju alltid gott! Ha en god jul!
Åh va fina dem ser ut....smart att spritsa ner dem i formarna! :)
Älskar ju lakrits och det kan ju vara något att ha som lite lördagsgodis att bjuda familjen på. Får nog testa.
Ha det bra!
Kramizar!
Skicka en kommentar