Amerikanska kardemummapannkakor,
vispad grädde och hallon
vispad grädde och hallon
Här kommer ett tips på en god och lyxig frukost med amerikanska kardemummapannkakor. De fungerar givetvis lika bra som lunch eller mellanmål också eller varför inte packa ner några i picknickväskan och ta med på utflykten. Jag serverade vispad grädde och hallon till pannkakorna när vi åt dem och de var otroligt goda. Dessa kommer jag absolut att göra igen.
AMERIKANSKA KARDEMUMMAPANNKAKOR (LCHF)
4 pers
6 ägg
400 g cream cheese
1 dl mjölk
3 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
0,5 tsk äkta vaniljpulver
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg, cream cheese och mjölk med elvisp. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa till en jämn smet. Låt smeten vila i 5 minuter. Stek små pannkaksplättar i smör på medelvärme. Servera gärna med vispad grädde och bär.
Receptet hämtat från boken "LCHF för familjen" av Anna Hallén men jag har tagit bort sötningen i receptet.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
8 kommentarer:
Gottigt!
Men vilken typ av cream cheese använder du?
Jag letar lite nämligen.....vill ha en utan tokigheter helst.....
tex philadelphia har ju karagena med i innehållet :(
Ha en fin dag :)
Jättegoda! Bra recept! Ska nog också göra de till nån lång frukost när hela familjen är samlad!
Fröken Nilsson: Jag brukar köpa på Willys, märke Eldorado, naturell, 26% fett (tror jag). Även om det är billigaste märket på Willys och inte alla bra kvalitet på produkter, just färskost har inga tillsatser alls! Har också slutat att köpa Philadelphia pga tillsatser...
//Lana
Jag brukar göra våfflor istället för att steka plättar, funkar jättebra det också!
Låter jättegott! Kanske blir dessa till frukost imorgon... Trevlig midsommar!
Spännande! Ser riktigt goda ut! Trevlig midsommar !
Fröken Nilsson: ICAs egna färskost innehåller inga tillsatser, den använder jag!
Åh, det låter som ett jättegott tips, älskar kardemumma!
Fröken nilssons kök: Jag använde faktiskt Philadelphia, har inte sett någon annan variant i affären. Se kommentaren från Ryskadockor och monkan med tips.
Skicka en kommentar