fredag 21 december 2012

Chokladbräck

Chokladbräck

Här kommer ytterligare ett recept på julgodis, den här gången med nötter och mandlar blandade med mörk choklad. Jag använde pistagenötter, cashewnötter och mandlar, det tyckte jag blev väldigt gott. Har ni inte mandelsmör så kan ni hoppa över det.

Igår jobbade jag sista arbetsdagen för i år och nu väntar en härlig julledighet. Algot och jag gick ändå upp tidigt imorse och startade jullovet med brödbak.




CHOKLADBRÄCK

100 g mörk choklad (jag använde 70%)
2 msk mandelsmör (behövs inte om man inte har det hemma)
1 msk kokosfett
2 dl valfria nötter och mandlar (jag använde pistagenötter, cashewnötter och mandlar)

Gör så här:
Hacka nötter och mandlar. Smält chokladen och rör ner mandelsmör och kokosfett. Häll i nötterna och mandlarna och blanda. Häll ut smeten i en form klädd med smörgåspapper och ställ kallt. När chokladen stelnat, skär i lagom stora munsbitar.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

4 kommentarer:

Fröken Nilsson sa...

det perfekta julgodiset!!

Hjärtan i livet sa...

Har gjort ngt liknande men ska prova dessa också.
Eva

Kikki Sandström Inspiratör o Coach sa...

Verkar fenomenalt gott!

monkan sa...

Å enkelt och säkert gott!
/M

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...