måndag 24 september 2012

Stekt rättika

Stekt rättika

Inatt sov jag dåligt igen och trots att jag var så trött att jag mådde illa så kunde jag inte sova. Jag fattar inte varför jag inte kan sova för jag är ju jättetrött. Det slutade med kanske två, tre timmars sömn totalt på hela natten. Ni kan ju gissa hur pigg jag var imorse, för att inte tala om nu på kvällen. Hoppas verkligen att nattens sömn blir bättre. Har ni tips på hur man kan förbättre sin sömn så tar jag tacksamt emot det!

Helgen har i alla fall varit lugn och skön, inga måsten utan jag har med gott samvete tagit det lugnt. En liten shoppingtur gjorde jag på egen hand igår och det var härligt att kunna gå i lugn och ro och titta på precis det jag själv ville, hur länge jag ville utan att någon blev otålig. Lite oplanerat gofika blev det igår också men sådant är ju bara trevligt. Vi har börjat elda i braskaminen på kvällarna för det har inte varit någon värme direkt och det känns både sorgligt att sommaren är slut och samtidigt mysigt att sätta sig framför en härlig brasa.

I lördags stekte vi rättika som vi åt med stekt rostbiff och bearnaisesmör. Det blev mycket gott. Stekt rättika är väldigt gott tillsammans med kött tycker jag.


Stekt rostbiff, bearnaisesmör och stekt rättika


STEKT RÄTTIKA

Rättika
Salt
Ev. timjan

Gör så här:
Skala och skär rättikan i stavar. Koka rättikan 5 minuter i lättsaltat vatten och häll av i ett durkslag. Låt rättikan ligg kvar i durkslaget så att den torkar. Stek i het panna med mycket smör eller kokosfett tills rättikan fått fin färg. Salta och ha eventuellt på lite torkad timjan.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

8 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Usch, det är verkligen inte någon höjdare när man inte får sova på nätterna! Bara ligga och vända och vrida på sej.
Hoppas denna natten blir bättre!

Sonja Kidron sa...

Vad jobbigt att du inte får sova!! Hoppas du får sova i natt!
/ Sonja

Maria sa...

Sömnbrist är hemskt! Jag har ofta det, tyvärr har jag inget bra tips. Själv har jag börjat "gilla läget", dvs inte stressa upp mig och tänka " jag måste sova ..." Det gör saken bara värre. Förut tyckte jag Valerina Forte hjälpte, och spikmatta (Shakti) gör att man lätt slappnar av. Det funkar fortfarande ibland.
Stekt rättika har jag inte testat än .. bara i gratäng. Jag undviker ju mjölkprodukter nu så det är ju ett bra tillbehör för mig!
Hoppas du kan sova inatt!
=)

Mitt liv som fru L sa...

Usch, vad jobbigt att du inte kan sova :( Hoppas att det blir bättre!

Stekt rättika har jag aldrig provat...lät gott :)

Kram C

Unknown sa...

Usch, stackarn... att inte sova ut är ju inte bra för kroppen... hoppas att du kommer i din dygnsrytm och lyckas att sova ut dig!
Gott med stekt rättika! :)
Kram kram

monkan sa...

Det är hemskt att inte sova på nätterna! Ibland går det liksom troll i det, det blir en ond cirkel. Jag började ku sova på nätterna när jag la om kosten men det har du ju redan gjort...
Stekt rättika måste jag prova!
Hoppas du får sova inatt!
/M

patrik sa...

Stekt rättika måste jag prova!!hoppas du får det bättre med sömnen!!www.sportochspelkocken.se

Anna sa...

Usch, vad jobbigt. Jag har tyvärr inga tips. Har själv sådana perioder och det är fasansfullt :/ jag har inte testar att steka rättikan på fe viset, måste testas. Tack för tipset och jag håller tummarna för att de ska bli bättre med sömnen. Kramar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...