torsdag 13 september 2012

Kaffe med varm "mjölk"

Kaffe med varm "mjölk"

Att det här inlägget handlar om kaffe är egentligen ganska lustigt eftersom jag aldrig har varit någon kaffemänniska. Jag har försökt börja dricka kaffe många gånger men har alltid kommit fram till att jag inte tycker om det... men för ungefär ett år sedan ändrade jag. Helt plötsligt tyckte jag att det var fantastiskt gott, om jag fick göra det på mitt sätt, nämligen kaffe med mycket varm "mjölk".

Efter att ha provat mig fram har jag kommit på ett perfekt recept för mig. Jag blandar grädde med vatten till "mjölk" och får på så sätt smaken av mjölk men med färre kolhydrater. Dessutom blir det inte lika mastig smak som om jag hade använt bara grädde. Många som äter LCHF-kost försöker hålla nere på kolhydraterna och då kan jag rekommendera att göra likadant. Istället för 4,8 kolhydrater (1 dl standardmjölk) så innehåller min "mjölk" 0,45 kolhydrater (1 msk vispgrädde plus 1 dl vatten). Det blir väldigt gott tycker jag!

Ibland toppar jag med lite vispad grädde och pudrar över lite kakao. Kakaon ger inte så mycket smak i den lilla mängden men det luktar gudomligt gott när man dricker sitt kaffe.

Kaffe och smörgås

Toppad med lite kakao

Rostat formbröd med bregott och ost


KAFFE MED VARM "MJÖLK"
1 glas

1 msk vispgrädde
1 dl vatten
1 dl kaffe
Ev. lite vispad grädde och kakao

Gör så här:
Häll upp grädde och vatten i ett glas och värm i micron. Häll på varmt kaffe. Toppa eventuellt med lite vispad grädde och pudra på lite, lite kakao. Njut!


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

6 kommentarer:

monkan sa...

Jag har inte kunnat sluta med mjölk i kaffet...latte t ex är det bästa jag vet! Har försökt med bara grädde eller som du med vatten och grädde, men nej...så jag behåller min last, hehe. :)
/M

Millis - JimpsMillis LCHF sa...

Åh då kanske det finns hopp för mig, dricker inte kaffe, men tycker att det luktar gott :)

Änglar & Hjärtan sa...

Sitter och kollar efter Lchf bloggar och hittade hit! Underbar blogg med många fina tips och recept! Är i valet och kvalet om jag ska börja med Lchf eller inte.
//Alexandra

Anna sa...

De är så tråkigt att de inte är orginalet, men som du säger kul att kunna använda ringarna igen :D
Jag är en av de få personer som inte lärt mig dricka kaffe än, hehe!

Anonym sa...

Underbart! Det här ska jag testa. Tack för tipset!

Jeanikee sa...

Jag älskar ju kaffe i alla former, den ser kalasgod ut!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...