lördag 8 september 2012

Vaniljsås (LCHF)

Vaniljsås

Jag hittade ett recept på vaniljsås som jag var tvungen att prova. Det var lite pyssel att göra den men den blev väldigt god och jag serverade den tillsammans med en smarrig äppelpaj. Den här vaniljsåsen är väldigt mättande eftersom den innehåller både grädde och äggulor, så några mängder går inte åt. Originalreceptet innehåller sötningsmedel men det använde jag inte, jag tyckte att det fungerade utmärkt utan sötning.

Det var kul att prova det här receptet men jag tror inte att jag kommer att göra det igen eftersom jag tycker att vaniljgrädde (grädde vispad med äkta vaniljpulver) är lika gott och betydligt enklare och snabbare att göra.

Snart ska vi iväg på helgäventyr. Solen skiner men det blåser ganska mycket så det blir tjocka tröjan på idag. Jag känner på mig att det blir en härlig lördag!VANILJSÅS (LCHF)
4-6 pers

3 dl vispgrädde
1 tsk äkta vaniljpulver
3 äggulor

Gör så här:
Häll vaniljpulvret och 1 dl av grädden i en kastrull och koka upp under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något. Vispa ihop äggulorna och rör ner i vaniljgrädden när den svalnat något. Värm på låg värme samtidigt som du vispar tills såsen tjocknar något. Häll såsen i en skål, täck med plastfolie och ställ kallt. Vispa 2 dl grädde och vänd försiktigt ner i den kalla vaniljsåsen.

Receptet hämtat från Leva med LCHF men jag tog bort sötningsmedlet

Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

6 kommentarer:

Marielle sa...

Den måste jag prova... ibland krävs en vaniljsås framför grädde. Blev den tjock? Jag gillar nämligen när den är lite lösare i konistensen.

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Marielle: Min vaniljsås blev ganska tjock men man kan vispa grädden lösare än vad jag gjorde och ta av såsen från spisen innan den tjockat jättemycket, då får man en lösare konsistens. :-)

Carro sa...

åå jag älskar vaniljsås!

Sv: ja, sesambrödet var riktigt gott!!

Erika Skogly sa...

Det låter gott!

Unknown sa...

Tankar ang din kommentar hos mig:
Jag är helt säker på att det är ingen slump! Vad "dina" recept också utan bild?
Ja... tråkigt, verkligen att någon annan ska känna pengar på andras recept... Matskribenten hänvisar i ett recept med laxmousse på lchfbröd att brödet är från annan stor blogg och ägaren till denna blogg har t.o.m. gett ut boken... men då är man försiktig och hänvisar källan... men vi, små bloggare som bloggar för att vi tycker det är roligt och att vi vill dela med oss till andra med våra idéer och recept, vi behöver inte nämnas... vi är ju typ ingenting (?!?)
Tråkigt, tråkigt... :(
Men vi ser det som komplimang, det gör vi absolut! :)
Ha en fin dag!
kram
//Lana

Frida - Militärmamman sa...

Verkligen ett fantastiskt recept! Galet god!!Jag gjorde en äppelpaj idag med denna till. Och länkade såklart!Tack för inspirationen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...