måndag 23 januari 2012

LCHF-pasta

Nu har även jag testat LCHF-pastan som man ser på var och varannan blogg just nu. Jag vet inte om jag hoppar högt av detta recept för jag saknar egentligen inte alls pasta. Jag gjorde först enligt originalreceptet som jag sett många använda men tyckte pastan blev alldeles för tjock och lite intetsägande. Andra gången tillsatte jag salt samt delade smeten på två plåtar så att jag kunde kavla ut den tunnare och då blev det mycket bättre.
LCHF-PASTA
4-6 pers

4 ägg
120 g färskost
0,5 dl fiberhusk
1,5 tsk salt

Gör så här:
Vispa äggen pösigt och vispa sedan ner färskosten. Blanda fiberhusk och salt och vispa ner även det i blandningen. Häll ut på två plåtar täckta med bakplåtspapper. Lägg ett annat bakplåtspapper över och kavla ut tunnt (jag använder ett bakplåtspapper av silikon som inte fastnar, har man ett bakplåtspapper av papper kanske det behöver oljas). Behåll det övre bakplåtspapperet på och grädda i 10 minuter i 150 grader (eller 125 grader i varmluftsugn om man kör båda plåtarna samtidigt).

Tagliatelle: Lossa försiktigt det övre bakplåtspapperet och rulla ihop pastan till en rulle. Skär i tunna remsor med vass kniv så att du får tagliatelle. Pastan svalnar snabbt så värm den i micron.

Lasagne: Lossa försiktigt det övre bakplåtspapperet och skär pastan i lasagneplattebitar.

Tips: Frys in överbliven pasta portionsvis.


Jag har utgått från ett recept hämtat från LCHF-recept


Tillägg 2014-04-28: Jag använder inte den här pastan längre. Nu gör jag istället en mejerifri lchf-pasta som jag tycker blir mycket godare än den här.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

4 kommentarer:

Maria sa...

Men visst var det lätt att göra .. gjorde det också förra veckan. Tänkte göra lasagne ngn dag sen. Är så bra till matlådor!

=)

anna sa...

Hej!
Jag håller med dig, jag saknar inte heller pastan. Kul ändå att testa på =) Det blev fläskfilegryta ist :D
Stekte fläskfile och gjorde en sås på cremefraische, sambal, kalvfond och grädde. La i broccoli och det fick puttra. lite bacon i fick det bli oxå =)

Jeanikee sa...

Jag håller med dig, det var inte riktigt min grej alls, och förmodligen så kommer jag nog inte göra det igen. ;)

EvaCarina sa...

Underbart gott i lasagne :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...