tisdag 24 januari 2012

Kanelmellis

Jag älskar kanel! Skulle jag välja en krydda (förutom salt och peppar) som jag inte kunde vara utan så skulle jag definitivt välja kanel. Jag ser alltid till att det finns kanel hemma och jag har till och med en kryddburk med kanel på jobbet ifall jag skulle behöva det.

Här kommer ett tips på ett otroligt gott mellanmål som självklart innehåller kanel och det smakar lite som risgrynsgröt. Det är väldigt lätt att göra och otroligt mättande. Om du inte hinner eller har möjlighet att vispa grädden kan man blanda keson med ovispad grädde, mellanmålet blir då rinnigare men är lika mättande och fortfarande väldigt gott.

Andra favoritrecept med kanel i är kanelomeletten och kaneltoppat te med julkänsla. Har du några favoritrecept med kanel i?


KANELMELLIS

Keso
Vispad grädde
Kanel

Gör så här:
Blanda keso med valfri mängd vispad grädde. Blanda i kanel och rör om.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

8 kommentarer:

Ellen - LCHF och mycket annat sa...

Svar: Eller hur! Eller ja, jag vill ha, men ända inte. Sockermonstret inom mig vill gärna ha det, men själv säger jag nej tack.

Malin I Form sa...

Hehe, ska det stå keso, vispad grädde och keso igen eller har det bara blivit fel? ;p

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Malin I Form: Oj, det hade tydligen blivit fel. Nu har jag ändrat. :-)

anna sa...

Tack, hoppas på de oxå.
Jag älskar kanel, jag med :D

Fröken M sa...

hihi,,, min favorit är ju inte det minsta LCHF vänlig, men jag kan inte hjälpa det - jag fullkomligt ÄLSKAR nybakta kanelbullar :)

Hananh sa...

Jag är inte så förtjust i kall 'risgrynsgröt', tror du att man kan värma denna så den iallaflal är ljummen? :)

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Hananh: Jag vet inte om det går att värma, jag tror att den vispade grädden kanske inte håller sig fluffig om man värmer. Kanske kan man värma keson och röra i grädde. Berätta gärna hur det blir om du testar.

Annika Rogneby - Bakglädje sa...

Smarrigt! favoriten är kanel och jag har länge ätit bara kanel och keso men med lite grädde i så blir det ju lite av "ris a la malta" minus riset ;-)
Mvh/Annika Rogneby

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...