fredag 13 december 2013

Torskjansson

Torskjansson och broccoli

När jag såg det här receptet hos Victoria visste jag direkt att jag var tvungen att provlaga detta, det stod liksom mitt namn på den här maträtten. Jag tycker om Janssons frestelse och den här torskrätten smakar Jansson eftersom fisken är toppad med ansjovis.

Det blev jättegott och fisken hade absolut jul i smaken. Algot slukade sin tallrik och tyckte också att det var jättegott. Jag serverade broccoli till fisken.
TORSKJANSSON
5-6 pers

800 g torsk
5 dl vispgrädde
1 burk ansjovis (125 g)
Smör
Salt och vitpeppar

Gör så här:
Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra. Finhacka ansjovisen och lägg den ovanpå fisken. Häll grädden och ansvjovisspadet i en kastrull och koka i 10-15 minuter tills såsen tjocknar något, smaka av med salt och peppar (var försiktig med saltet eftersom ansjovisen är salt i sig). Häll såsen över fisken. Hyvla lite smör över fisken. Tillaga i ca 20 minuter i 200 grader.


Receptet hämtat från Matplatsen


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

3 kommentarer:

Carolina sa...

Jag kan inte annat än hålla med dig. Jag provade receptet Torsk a La Janssons ganska direkt efter att Matplatsen delade med sig och det var verkligen helt underbart gott!! Ja faktiskt så gott att jag kommer att byta ut den Janssons Frestelse jag brukar göra och istället bjuda familjen på denna maträtt! :)

Unknown sa...

Spännande recept! :)
Ha en fin dag!
Kram kram
//Lana

Angelica -Vardagsliv med LCHF sa...

Sparade recepte! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...