tisdag 17 december 2013

Jordnötsfudge (LCHF)

Jordnötsfudge

Det här är mitt favoritjulgodis i år. En fudge smaksatt med jordnötssmör och doppad i mörk choklad, jättegott! Jag använde ett osötat jordnötssmör med lite bitar i men det går lika bra att ha ett slätt jordnötssmör.

Förvara fudgen i kylskåp eftersom den blir mjuk i rumstemperatur.




JORDNÖTSFUDGE (LCHF)
Ca 20 st

50 g osaltat smör
2 dl vispgrädde
1 krm äkta vaniljpulver
4 msk jordnötssmör, osötad
Smält mörk choklad att doppa i

Gör så här:
Lägg smörpapper i en liten form, ca 10x10 cm. Lägg smöret, grädden och vaniljpulvret i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt koka tills smeten tjocknar (tog ca 20 minuter för mig). Ta av från plattan och lägg ner jordnötssmöret och låt det smälta. Rör om ordentligt. Häll upp smeten i formen, ställ i kylskåpet för att stelna.

Ta fram och skär fudgen i bitar. Lägg i frysen en kort stund medan chokladen smälter. Doppa godisbitarna i den smälta chokladen och låt stelna i kylskåp. Förvara i kylskåp och äts kalla.


Tips: Tillsätt honung eller annan sötning för att få ett sötare godis.


Om fudgen skär sig när den kokar kan du hälla 1-2 msk kall vispgrädde i en kall kastrull. Häll långsamt den skurna fudgen, lite i taget, ner i grädden under kraftig omrörning.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

2 kommentarer:

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Vilket bra julgodis! Jordnötssmör och choklad är en så god kombo :)

monkan sa...

Det måste jag göra! ;) Jag kände smaken när jag läste receptet!

Kram/M

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...