onsdag 18 december 2013

Falsk risgrynsgröt / kesogröt (LCHF)

Julig gröt

Vi brukar alltid avsluta julafton med en tallrik risgrynsgröt och en skinkmacka. Trots att vi ätit julmat och fikat, knäckt nötter och ätit godis och magen står i trekvart så är det ändå av någon konstig anledning jättegott med gröten på kvällen. För mig hör risgrynsgröten till julafton och jag kommer att äta lite vanlig risgrynsgröt på julaftonskvällen.

Här är ett gott alternativ till risgrynsgröten gjord på keso istället för risgryn. Den här gröten gör jag gärna övriga dagar på året. God och mättande!


Toppad med kanel


FALSK RISGRYNSGRÖT / KESOGRÖT (LCHF)
1 stor port eller 2 lite mindre

2 ägg
0,5 dl vispgrädde
125 g keso
1 msk kokosnötsmjöl
0,5 krm vaniljpulver
Ev en nypa salt

Servera med:
Kanel
Mjölk eller grädde

Gör så här:
Börja med att skölja av keson i en sil och låt den droppa av. Vispa ihop ägg och grädde med kokosnötsmjöl, vaniljpulver och eventuellt lite salt. Rör ner keson. Stek på medelvärme i en stekpanna och rör hela tiden (som när man gör äggröra) tills gröten tjocknat. Servera med kanel samt mjölk eller grädde.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

7 kommentarer:

Mitt liv som fru L sa...

Det här ska nog jag prova i jul! Du gör rätt i att ta lite "riktig" gröt på julafton!

Tack för alla dina peppande ord i bloggen, du är bäst! <3<3<3

Kram C <3

Whazzzup18 sa...

Åhhhh så gott det ser ut!!

^o^
Önskar att jag inte fick ont i magen av mejerier :'(

Unknown sa...

Måste testas! Men som du kommer jag nog ta liiite risgrynsgröt en av juldagarna...kanske ;)
Kraaam <3<3<3

Karin sa...

Så gott! Å jag slapp få ont i magen! :D

Malin Viklund sa...

Detta ska jag prova någon dag! Ätit lchf i snart en vecka och är så sugen på gröt! Tack för tips!😃👍 Hittade hit när jag googlade på kesogröt!

Unknown sa...

jag provade denna nu ikväll o min blev inte som din ser ut. min blev gul o med hel keso i, ja den blev lite som äggröra typ. hur får du din vit o utan hela kesokorn? jag har gjort precis som det står. åt den bara för att bli mätt, det blev inte gott :( men om jag får nåt tips på vad jag gjort för fel kanske jag testar igen :)

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anna H: Min innehåller också hela kesobitar, eventuellt går några sönder under tillagningen. Konsistensen och smaken blir lite som äggröra. Även om det inte smakar dom riktig risgrynsgröt så gillar jag smaken. Jag har tyvärr inga tips för att få den annorlunda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...