tisdag 21 augusti 2012

Chokladmuffins med hallongömma (LCHF)

Chokladmuffins med hallongömma

När vi firade Algots födelsedag med mina föräldrar hade jag bakat chokladmuffins med hallongömma som jag hade med mig. Det är samma recept som till mina vanliga chokladmuffins men innan gräddningen stoppade jag ner ett fryst hallon i varje form. Chokladmuffinsen blir lite kladdig precis bredvid hallonet och de blev väldigt goda.

Nu är semestern slut! Algot tycker bara att det är roligt att börja skolan medan jag gärna hade haft lite längre semester. Det var segt som attan att komma upp ur sängen imorse och så lär det nog kännas hela veckan, det tar ett tag att komma in i nya vanor. Jag hoppas att sommarkänslan kan sitta i ett tag till trots att jag börjat jobba igen. Några soliga kvällar och helger får gärna förekomma så att vi får grilla eller köra muurikkan några gånger till i år.


Hallon i mitten


CHOKLADMUFFINS MED HALLONGÖMMA (LCHF)
12-15 st

3 dl mandelmjöl
1 dl bakprotein (jag använde bakepro)
1 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljpulver
150 g smör
4 ägg
1 msk citronsaft
4 msk kakao
Ev. 1 msk honong (eller annan sötning)
40 g mörk choklad
12-15 frysta hallon

Gör så här:
Häll alla torrvaror i en matberedare och kör runt kort så att det blandar sig ordentligt. Ha i smör i mindre bitar, ägg, citronsaft och honung och kör matberedaren snabbt tills allt blandat sig. Hacka chokladen och blanda ner i smeten. Pensla muffinsformarna med lite smält smör (jag använde silikonformar). Fyll muffinsformarna till hälften och stoppa ner ett hallon i varje muffins. Grädda i 15-20 minuter i 150 grader i nedre delen av ugnen. Känn efter med en provsticka om muffinsen är klara.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

6 kommentarer:

Marielle sa...

Hej! Ser att du ofta använder bakepro. Många är ju lite emot det... Varför gör du det? Upplever du skillnad på bakverken med eller utan eller är det enbart för att få upp proteininnehållet?

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Mums, jag bara älskar chokladmuffins! Gott med ett hallon i, har också upplevt att det blir kladdigt just där bären är!

Unknown sa...

Muffins låter jättegott! :)
Skönt att komma in i vardagen och rutiner! :)
Ha en fin dag!
//Lana

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Marielle: I de kakor jag bakat så använde jag första gången bakpro för att jag hade hört att det skulle "fluffa" till kakan och inte göra den så kompakt, sedan dess har jag utgått från samma recept men gjort vissa ändringar i smak men basen har oftast varit den samma. Jag skulle gissa att det går att byta ut bakpro mot mandelmjöl i kakorna (men jag har inte testat själv), möjligtvis kan kakan bli lite kompaktare. Hoppas att det svarade på din fråga. :-)

Anonym sa...

Hej!
Vad många smarriga recept!
Har själv ätit Lchf ett tag nu, undrar om du har något bra ställe på nätet att handla typ bakepro, kokosnötsmjöl osv.
Bor i en byhåla och här finns inget att få tag på knappt.
Tack för en bra blogg om Lchf!
Maria

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Maria: Två bra webbutiker är dessa: LCHF-butiken och Bodystore.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...