lördag 25 augusti 2012

Ugnsbakade rödbetor

Ugnsbakade rödbetor

Imorse vaknade jag kl 6:30 och fick panik, klockan hade inte ringt! Det tog några sekunder innan jag insåg att det var lördag och att jag lugnt kunde somna om. Några timmar senare blev det en sen frukost som följdes av en slö dag. Jag har bakat lite idag, både en chokladkaka till ett kommande kalas samt lite bröd att stoppa i frysen.

Kvällens middag blev rostbiff med ugnsbakade rödbetor och fetaostkräm. Det blev väldigt gott! Den som är väldigt strikt i sin LCHF-kost brukar undvika rotfrukter men vi äter det ibland, framför allt när rotfrukterna är plockade ur vårt eget trädgårdsland. Rödbetorna var fantastiskt goda tillsammans med fetaostkrämen.



UGNSBAKADE RÖDBETOR

Rödbetor
Smör
Salt

Gör så här:
Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lägg i en ugnsform, klicka ut lite smör över rödbetorna och salta. Tillaga i ugnen tills rödbetorna är mjuka, ca 20-30 minuter, i 175 grader. Tiden beror på hur färska rödbetorna är och hur stora det är.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

5 kommentarer:

Maria sa...

Visst är detta magiskt gott!! Passar så bra med rödbetor och feta eller getost.
Särskilt gott kan jag tro när man odlat det själv..
=)

Anna i Alperna sa...

Låter fantastiskt gott. Feta med rödbetor är en underbar kombination. Jag har också rödbetor hemma, men jag tror det ska bli rödbetssoppa av dem den här gången :).

Jennysvardag sa...

Åh jag måste köpa rödbetor. Det är ju så gott!
Hoppas du får en fin söndag. Kram

monkan sa...

Hehe, det är hemskt när man inte ställt om hjärnan till ledigt! Men skönt när man inser att man får sova en stund till.

Jag köpte faktiskt rödbetor igår, polkabetor - de är ljust vit o rödrandiga - för att prova. Morötter gör ju tyvärr mig sötsugen, men jag ska ändå prova rödbetor tänkte jag, man vet aldrig! Älskar den här skördetiden även om jag numer skördar i affären, hehe.

/M

Mitt liv som fru L sa...

Gud så gott! Sitter här och dreglar ;) Detta måste också provas!

Kram C

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...