söndag 19 augusti 2012

Iste (LCHF)

Iste

Jaaaa, sommarvärmen kom tillbaka idag! Efter en grå och trist lördag igår vaknade vi till solsken och fågelsång imorse och frukosten kunde ätas utomhus. Så härligt! En varm sommardag som denna kan det vara gott med ett glas svalkande kallt iste. Jag har testat att göra osötat iste förut men har alltid tyckt att det blir lite beskt. Nu har jag kommit på hur man ska göra och det blev riktigt gott.

Jag använder ett kryddte som egentligen inte alls är något te eftersom det inte innehåller några teblad. Fördelen med detta te är att det inte blir beskt. Det kan stå och dra hur länge som helst utan att bli beskt och det smakar underbart kryddigt, både varmt och kallt. Mitt te heter Yogi och är köpt på Kahls i Linköping och innehåller bland annat kanel och kryddnejlika. Det luktar fantastiskt gott.

Gör gärna en stor kanna med te och förvara i kylskåpet, sen är det bara att tillsätta citron och is när man känner för något kallt att dricka.


Kryddte


ISTE (LCHF)
1 glas

Kryddte utan teblad
Vatten
Isbitar
Citronskivor

Gör så här:
Koka upp vatten och häll över en tekula fylld med kryddte och låt dra. Låt svalna och fyll sedan glaset med isbitar och citronskivor.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

2 kommentarer:

Millis - JimpsMillis LCHF sa...

Te som inte är beskt, det låter som en dröm! Nu kanske även jag kan dricka te, vilket bra tips! Tack! Kahls har vi i stan också, får blir ett besök snart! Ha en trevlig kväll!

Erika - LCHF till vardag och fest sa...

Millis - impsMillis LCHF: Hoppas att de har Yogi (eller något annat kryddte) hos Kahls hos er också.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...