måndag 20 augusti 2012

Dillomelett med kräftstjärtar

Dillomelett med kräftstjärtar och skagenröra

Idag började Algot första klass, stora killen! En glad och förväntansfull kille gick till skolan i morse och fick äntligen träffa sina klasskompisar igen efter ett långt sommarlov. Stolta föräldrar trängdes längs väggarna i klassrummet och alla barnen satt i sina skolbänkar och lyssnade på sin nya fröken. När jag hämtade honom efter skoldagens slut glittrade det i ögonen när han berättade att de fått sin första läxa.

Min lunch idag blev en dillomelett med kräftstjärtar och lite skagenröra (gjord med kräftstjärtar istället för räkor). Det blev helt otroligt gott!

KräftstjärtarDILLOMELETT MED KRÄFTSTJÄRTAR
1 pers

2 ägg
2 msk vispgrädde
2 tsk dill
Kräftstjärtar (jag hade ca 1 dl)

Gör så här:
Blanda ägg, grädde och dill i en skål med en gaffel. Stel på medelvärme tills ovansidan har stelnat. Lägg på kräftstjärtarna på ena halvan av omeletten och vik omeletten dubbel.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

3 kommentarer:

Mitt liv som fru L sa...

Dill i omeletten måste jag prova, det lät gott! Jag minns faktiskt min första skoldag, och min första läxa det var verkligen något stort!

Kram C

Anna sa...

Vilket bra tips! låter ju galet gott. kräftstjärtar äter jag inte så ofta, men de är ju så gott!

fröken nilssons kök sa...

sitter här o blir nästan hungrig ;) nej men sugen!!
Skriver upp kräftstjärtar på inköpslistan oxå!!
Kan inte få nog av fisk och skaldjur :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...