onsdag 15 augusti 2012

Tältsemester

Tältsemester

Jag har nyss kommit hem från en härlig tältsemester med familjen. Vi slog upp tältet på campingen Vita Sandar i Mellerud, en fin och fräsch camping precis bredvid Vänern. Egentligen är jag inte alls någon tältmänniska, jag är alldeles för bekväm av mig! Jag gillar varma och mjuka sängar och inte kalla nätter i sovsäck på hårt underlag... men det har blivit en tradition som jag faktiskt tycker om och det bästa är att hela familjen är tillsammans hela tiden.

Vi gjorde små utflykter från campingen till närliggande sevärdheter. En av dagarna åkte vi ut till kusten och tittade på klipporna och havet. En annan dag slöade vi vid poolen på campingen, spelade äventyrsgolf och köpte kall dricka i baren. Sista dagen hyrde vi en kanot och åkte på en härlig utflykt på Vänern och åt matsäck i solen på en av de små skären.

Vi hade jättefint väder hela veckan. Det var bara första natten och morgonen som det regnade och vi fick äta frukost inne i tältet, övriga dagar har vi kunnat flytta ut bord och stolar och sitta utanför tältet och äta. Vi har ätit massor med god mat, den mesta lagad på trangiaköket i tältet. Jag ska berätta mer om maten i ett senare inlägg.

På kvällarna när mörkret och kylan kom krypande tände vi fotogenlampan och kurade in oss i tältet. Vi spelade flera omgångar yatzy och löste kluriga pyssel i tidningar. Vi har haft en helt underbar tältsemester med det är ändå väldigt skönt att komma hem igen... borta bra men hemma bäst!

Första kvällen i tältet

Matlagning på trangiaköket

Fin utsikt när vi åt matsäck

Ost och kex i lyktans sken

Ett glas kall cider i baren vid poolen

Yatzy

Utflykt till kusten

Paddling


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Erika, jag måste fråga en sak. Var du och familjen på Max på Överby köpcenter, Trollhättan i tisdags. Jag var där med min dotter och skulle köpa en LowCarb burgare. Tyckte att det var du från bilderna, men vågade inte riktigt komma fram och säga hej.

Maria sa...

Vi har likadant tält! =)
Jag gillar att tälta, blir minst en tältsemester varje år. Man blir som "ett med naturen" ..
Fast vi har faktiskt luftmadrasser som vi sover på (fusk kanske?;)
Ser härligt ut iaf!
:)

monkan sa...

Full av beundran! Sova i tält...nej. Ska bli spännande med din campingmat! /M

ryskadockor sa...

Härligt med resan då man kan umgås med hela familjen!
Har aldrig tältat själv...
Ha en fin dag!
//Lana

fröken nilssons kök sa...

skönt att ni fick fint väder!
Gör ju en del av upplevelsen med tält liksom ;)

Erika - LCHF till vardag och fest sa...

Anonym: Ja, jag var på Max i Trollhättan i tisdags. :-) Jag åt också en LowCarb-burgare (och lite strips faktiskt). Synd att du inte kom fram och sa hej, det hade varit kul. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...