tisdag 28 augusti 2012

Ädelostsås

Lax och ädelostsås

Här kommer en krämig och smakrik ädelostsås som passar väldigt bra ihop med lax. Eftersom jag är den enda i familjen som tycker om ädelost passade jag på att äta detta när jag var ensam hemma och kunde bestämma mat själv. Jag tyckte att såsen blev väldigt god.

Jag la ut en fråga på bloggens facebooksida om vad ni brukar äta istället för ris/pasta/potatis, gå gärna in och svara där. Vi äter ofta något av dessa tillbehör eller en vanlig sallad. Till den här laxen åt jag en liten sallad bestående av gurka, paprika och tomat.ÄDELOSTSÅS
4 pers

140 g ädelost
2-4 dl vispgrädde

Gör så här:
Skär osten i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med 2 dl grädde. Koka upp och låt osten smälta. Tillsätt mer grädde om ädelostsmaken blir för stark. Låt såsen koka några minuter.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

5 kommentarer:

Maria sa...

Det är ju SÅ gott med ädelost i sås!! Gott till är rosépeppar med tycker jag.
=)

Millis - JimpsMillis LCHF sa...

Enkelt och gott! Perfekt :)

Mia Ringsparr sa...

Grönmögelost är min favorit ost!
Men jag försöker undvika mejeriprodukter så mycket det går eftersom min mage inte fixar det. Dessutom har jag en tendens att överäta det..
Men ska prova att mixa med majonäs istället., det borde ju inte bli fel.

Idag ska jag prova att göra dina cake pops :)

fröken nilssons kök sa...

älskar ädelost!!
i alla former ;)

Anonym sa...

Åh detta var nog den godaste sås jag någonsin ätit!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...