tisdag 1 maj 2012

Mandelröra - god röra till grillat

Den här röran är jättegod till grillad mat och de grovhackade mandlarna gör att röran blir crunchig med lite tuggmotstånd. Ursprungsreceptet kommer från en arbetskamrat till min man och innehåller egentligen cashewnötter men jag gjorde med mandel istället vilket fungerade alldeles utmärkt. Tycker ni inte om mandel eller är allergiska kan ni testa med cashewnötter istället. Jag har smaksatt med lite mango chuntey i röran men det går utmärkt att hoppa över den.MANDELRÖRA
4 pers

2 dl sötmandel
1 dl hackad grillad paprika
1-2 dl creme fraiche
1 tsk curry
Salt och svartpeppar
Ev. lite mango chutney

Gör så här:
Grovhacka mandeln och blanda med den hackade grillade paprikan och creme fraichen. Smaksätt med curry, salt, peppar och eventuellt lite mango chutney. God röra till grillad mat.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

8 kommentarer:

Erika Skogly sa...

Låter härligt med lite crunch i såsen.

Unknown sa...

Låter så gott! Det receptet kommer jag att spara! Har en burk med stark mangochutney... och nu vet jag vad jag ska använda det till! :)
Tack för receptet!
Ha en fin dag!
//Lana

Maria sa...

Det är så gott med alla röror och tillbehör som passar till grillat! Detta ska jag spara .. älskar allt som innehåller nötter/mandlar!!

=)

Gunilla i SALA sa...

Låter mycket gott. Rostar du paprikan själv? Eller finns det att köpa?

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Gunilla i SALA: Jag köper färdig grillad paprika på burk (där jag handlar står den tillsammans med bl.a. soltorkade tomater, oliver och ajvar).

monkan sa...

Mandelröran verkar mums! Ska prova med cashew-nötter, för det är en nöt jag gillar!

Anette sa...

Det ser ut och låter mycket gott. Men så läser jag curry. Smaken av curry har jag mycket svårt för.
Kan man ersätta det med något annat eller bara utersluta det? Jag är en som följer recept ordagrant, därav min fråga.

Tack för en bra blogg.

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anette: Jag har inte testat med något annat än curry men prova med lite chilikrydda istället (ta lite i taget och provsmaka), kanske blanda i lite tomatpuré också.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...