För ett tag sedan gjorde jag rombollar som blev väldigt goda men jag tyckte att det saknades lite smak i dem. Jag gjorde ett nytt försök och gjorde om receptet vilket resulterade i dessa chokladmandelbollar med smak av kaffe och rom. De blev otroligt goda och passar perfekt som munsbit till kaffet eller som en liten efterrätt. Jag spritsade dessutom lite smält choklad på varje chokladkula för att göra dem lite roligare och snyggare.
CHOKLADMANDELBOLLAR (LCHF)
15 st
2,5 dl mandelmjöl
1 msk kakao
0,5 tsk äkta vaniljpulver
50 g smör
1 msk espresso eller starkt kaffe
2 msk mörk rom
100 g mörk choklad
Gör så här:
Blanda alla ingredienser utan den mörka chokladen i en matberedare (om man inte har en matberedare kan man använda rumsvarmt smör och blanda med en gaffel). Ställ kallt ett tag och forma sedan runda bollar av smeten. Ställ bollarna kallt så att de stelnar. Hacka chokladen och smält den. Doppa bollarna i chokladen och lägg chokladbollarna på ett bakplåtspapper. Ställ kallt så att chokladen stelnar.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
10 kommentarer:
Gott! Vad fina du fått bollarna :D
Det var längesen jag gjort något LCHF-godis... Nu är det dags! Tack, tack för ett gott recept! :)
Kram
//Lana
Ser jättefina och goda ut, perfekt när man vill bjuda på något litet och smarrigt till kaffet! Tack för receptet!
Ha en fin söndag!
Margot
Tjusiga!!
sparar receptet för kommande fikastunder.
Mm så gott det ser ut !! Jättefina har du gjort dem ..
=)
Dom ser så himla "proffsiga" ut och är säkert minst lika proffsigt goda :)
Åh vad gott! Jag ska göra tryfflar idag, det saknas lite choklad i mitt liv! ^^
mummsiga de ser ut:)
ser grymt gott ut. Måste testa att göra sådanan!
kram Anna
Wow, vad fina, de ser jättegoda ut!
Skicka en kommentar