torsdag 31 maj 2012

Kycklinglår i ugnen med färsk ingefära

Kycklinglår tillagade i ugnen

Jag fick tag i billiga kycklinglår för ett tag sedan och tillagade dem i ugnen. Eftersom jag hade lite färsk ingefära i kylskåpet passade jag på att göra marinaden med färskriven ingefära vilket gav en otroligt god smak. Att tillaga mat i ugnen är så smidigt och maträtten blir klar av sig själv medans man hinner duka och fixa med tillbehör. Jag serverade stekt vitkål till kycklingen.

Kyckling och stekt vitkål

Kycklinglår


KYCKLINGLÅR I UGNEN MED FÄRSK INGEFÄRA
3-4 pers

900 g kycklinglår

Marinad:
2 msk olivolja
0,5 msk soja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk sambal oelek
0,5 msk limesaft
2 cm ingefära, riven

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till marinaden. Mixa gärna så att ingefäran fördelas bra i marinaden. Pensla kycklinglåren med marinaden. Lägg kycklingen med skinnet uppåt och tillaga i 30-40 minuter i 200 grader tills kycklingen är klar.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

1 kommentar:

Unknown sa...

Gud vad gott! Jag älskar ugnstekta kycklinglår! Receptetpå marinaden sparar jag, för jag har också en bit färsk ingefära i kylen! :) Det ska nog lagas imorgon! tack för ett bra recept på marinad! :)
ha en fin dag!
kram
//Lana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...