tisdag 8 maj 2012
Historien om carbonara
Vi har nyss avslutat en sen middag här hemma. Idag var det min man som lagade mat och det bjöds på vitkålscarbonara, en favorit som vi ofta äter och som är ett bra substitut för spagetti carbonara som vi åt väldigt ofta förr. Godast blir det med mycket svartpeppar.
Det finns en historia som säger att spagetti carbonara tillagades av en italiensk kvinna som var kolhustru. När hon lagade maträtten kryddade hon med väldigt mycket svartpeppar. Svartpepparen såg ut som kol och eftersom kol på italienska heter carbon så fick maträtten sitt namn Carbonara.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
Labels:
Maten jag äter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
9 kommentarer:
Hej!
Åh carbonara! Ja det saknar jag! Hade tänkt att testa göra carbonara med hemmagjord pasta! Men det här ska jag definitivt testa!
Tusen tack för ide'n
Mvh Anna
Vitkålscarbonara åt jag igår med mycket svartpeppar, så gott!
Kram C
Låter otroligt smaskigt!
Kul med historia bakom maträtter! :)
Ha en fin dag!
//Lana
Jaaa.. har vitkål, bacon och ost.. ska prova..
Ah det ska jag prova! Innan har jag bara kort med hyvlad squash/zucchini, funkar toppen som pasta-substitut det med!
Intressant! Detta åt vi ofta innan oxå :D
Hoppas du oxå krya på dig fort och att bihålorna ge med sig.Kramar
Å, spännande! Måste jag prova, det kan nog gå hem hos sonen med!
Detta är ju så gott! Mycket godare än med riktig pasta!!
Älskar tuggmotståndet som vitkål ger..
Ha en härlig dag!
=)
Jag gjorde Carbonaran till mig och min pojkvän idag och den var fantastiskt god, så krämig!! Jag kommer absolut att göra den igen.
Skicka en kommentar