tisdag 22 maj 2012

Restaurangbesök i Göteborg

Fiskekrogen i Göteborg

Familjen var på minisemester i Göteborg över Kristi himmelsfärdshelgen. På dagarna vandrade vi runt och tittade på staden samt besökte olika museum och på kvällarna åt vi gott. Jag äter sällan fisk på restaurang men nu blev det fisk två dagar i rad och det var så otroligt gott och vällagat. Vi hade siktat in oss på två restauranger, FiskeKrogen och Kometen, och hade turen att få bord på båda. Jag kan rekommendera båda restaurangerna eftersom de framför allt hade otroligt god mat men också en fin miljö, proffsig personal och det gick att barnanpassa menyerna.


FiskeKrogen
FiskeKrogen åt jag troligtvis den godaste maträtt jag någonsin ätit på restaurang. Fisken var perfekt tillagad och tillbehören var lagom syrliga och det var en fröjd för både ögat och smaklökarna att äta. Fiskrätten passade perfekt till LCHF så jag behövde inte be om någon ändring i menyn. Efterrätten blev goda ostar serverade med fruktbröd, någon marmelad och fikonkompott, väldigt gott det också. Innan maten bjöd de på en väldigt god musselsoppa.

Varmrätt: Smörbakad torsk med vit sparris, laxrom, syrlig vårsallad samt hollandaise
Dessert: Ett urval av ostar med kökets tillbehör

Musselsoppa innan maten

Torsk som smälte i munnen

Goda dessertostar (tillbehören är tyvärr inte med på bild)


Kometen
En av kvällarna åt vi på Leif Mannerströms restaurang Kometen. Det var en trivsam miljö och väldigt vällagad och god mat. Varmrätten vi valde skulle ha serverats med pommes Anna men det var inga problem att välja bort det och få grönsaker istället. Fiskrätten var fantastiskt god med det knaperstekta sidfläsket och efterrättens ostar passade mig alldeles perfekt.

Varmrätt: Stekt slätvar på ben (jag tror att det var torsk) med pärlhönsvinägrett, tryffelstuvad blomkål, knaperstekt svartrökt sidfläsk och grönsaker
Dessert: Ett urval av svenska ostar med tillbehör

Otroligt god fiskrätt

Goda dessertostar med tillbehör


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

6 kommentarer:

Unknown sa...

Härliga bilder på god mat! :)
Ha en fin dag!
//Lana

Unknown sa...

Vi ska till Göteborg i sommar! Då kan dina restaurangtips komma väl till pass. Tack!

Millis - JimpsMillis LCHF sa...

Åh vilken god mat ni ser ut att ha ätit! Härligt med en minisemester! Är grymt sugen på nån weekend, skönt att komma iväg ibland! Ha det bra!

Anna sa...

Perfekt! Jag önskar jag gillade ostar, men jag gör inte de :/ Försöker lära mig :D

monkan sa...

Vilken fantastisk god mat ni ser ut att ätit! Och ofta är det nog så att ju finare restaurang desto mer lchf...hihi...äkta mat, liksom! Undantag finns såklart, vill inte trampa någon på tårna!

Maria sa...

Ser underbart gott ut!! Härligt att äta ute ibland ..
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...