Blomkålsrisotto med skinka och svamp
Jag har testat att göra blomkålsrisotto på flera olika sätt men har inte blivit riktigt nöjd förrän nu. Jag smaksatte min blomkålsrisotto med skinka och svamp vilket blev väldigt gott. Man får tänka på att inte salta för mycket eftersom både fonden och parmesanosten är salt i sig. Vi satt ute igår och åt detta till middag men det var inte riktigt samma värme i luften som det varit tidigare dagar.
BLOMKÅLSRISOTTO MED SKINKA OCH SVAMP
2-3 pers
1 litet blomkålshuvud
1 gul lök
150 g champinjoner
175 g skinka (eller kassler)
1 msk kycklingfond
2 dl vispgrädde
1,5 dl finriven parmesanost
Svartpeppar
Ev. salt
Gör så här:
Skiva champinjonerna och stek i smör, ställ åt sidan. Finhacka löken och grovriv blomkålen. Stek löken i en rejäl klick med smör tills den blivit blank. Häll i blomkålen och kycklingfonden och fräs i ca 5 minuter. Strimla skinkan och häll ner skinka samt vispgrädde och låt blandningen puttra i ca 10 minuter till en krämig blandning. Ha ner svampen och rör runt. Ta pannan från värmen och rör ner parmesanosten. Smaka av med svartpeppar och eventuellt lite salt.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
12 kommentarer:
Låter väldigt gott! >Måste testa laga den! :)
ha en fin dag!
//Lana
Detta verkar mycket gott .. ska testa detta sen!
=)
Så gott det ser ut. Jag ska nog testa detta på söndag. Och på lördag blir det din tacogratäng! Tack för alla dina underbara recept.
Ha en fin helg!
Vilket spännande recept:)
Tusen tack för tipset, detta ska jag testa på söndag tror jag =)
Har aldrig ätit risotto, men nu blev jag riktigt sugen! Lät fantastiskt gott! Trevlig helg!
Du, det där lät verkligen gott! Jag snor det receptet av dig, om jag får!
Låter jättegott! Men du missade skinkan i receptbeskrivningen?
Anonym: Tack! Nu är receptbeskrivningen uppdaterad. :-)
Supergott! Råkade dock salta vattnet till blomkålen så det blev lite väl salt. Men detta ska göras om (och om) igen!
Tror du att det skulle funka att byta ut kycklingfonden mot kalvfond istället?
Anonym: Det går utmärkt att byta ut fonden till annan.
Skicka en kommentar