tisdag 8 maj 2012

Hel laxsida

Lax, avokado och fetaostkräm

Vi köper ofta en hel laxsida när de säljs lite billigare. På sommaren grillar vi laxsidan i grillen och när vi inte har grillen igång så tillagar vi den i ugnen. Jag tycker verkligen om lax, det är nog bland det godaste jag vet och jag skulle kunna äta det hur ofta som helst. Att tillaga en laxsida är otroligt enkelt och det ger mycket mat. Förslag på goda såser till laxen är beurre blanc, fetaostkräm, romsås eller limesås.



HEL LAXSIDA

1 laxsida
Citronsaft
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Ha på lite citronsaft på laxen. Salta och peppra. Lägg laxsidan med skinsidan nedåt på en plåt och tillaga laxen i 20 minuter i 150 grader.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

3 kommentarer:

Maria sa...

Håller med ! Lax är underbart gott .. en stor familjefavorit man kan variera oändligt!
Ha en skön dag!!
=)

ryskadockor sa...

Lax är sååå gott! Nu blir jag också sugen på att laga den ubderbara fisken! :)
Ha en fin dag!
//Lana

Anna sa...

Tack, de är de bästa om man kan göra så. jag får dock så dåligt samvete när jag är hemma så jag jobbar ändå :/
nu gick de bara inte så jag är hemma.
Lax är så perfekt och gott. JAg gör som du. köper hel lax =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...