Lax, avokado och fetaostkräm
Vi köper ofta en hel laxsida när de säljs lite billigare. På sommaren grillar vi laxsidan i grillen och när vi inte har grillen igång så tillagar vi den i ugnen. Jag tycker verkligen om lax, det är nog bland det godaste jag vet och jag skulle kunna äta det hur ofta som helst. Att tillaga en laxsida är otroligt enkelt och det ger mycket mat. Förslag på goda såser till laxen är beurre blanc, fetaostkräm, romsås eller limesås.
HEL LAXSIDA
1 laxsida
Citronsaft
Salt och svartpeppar
Gör så här:
Ha på lite citronsaft på laxen. Salta och peppra. Lägg laxsidan med skinsidan nedåt på en plåt och tillaga laxen i 20 minuter i 150 grader.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
3 kommentarer:
Håller med ! Lax är underbart gott .. en stor familjefavorit man kan variera oändligt!
Ha en skön dag!!
=)
Lax är sååå gott! Nu blir jag också sugen på att laga den ubderbara fisken! :)
Ha en fin dag!
//Lana
Tack, de är de bästa om man kan göra så. jag får dock så dåligt samvete när jag är hemma så jag jobbar ändå :/
nu gick de bara inte så jag är hemma.
Lax är så perfekt och gott. JAg gör som du. köper hel lax =)
Skicka en kommentar