söndag 13 maj 2012

Hamburgare

Igår kväll åt vi hamburgare med diverse tillbehör. Till min hamburgare hade jag stekt bacon, ost, dijonsenap, isbergssallad, tomat, gurka och tzatziki. Ostfrallorna som jag bakade igår fick bli hamburgerbröd. Det är alltid lätt att tro att man ska orka mycket när man är hungrig och lägger upp maten på tallriken men redan efter halva tallriken kände jag att jag började bli mätt.

Idag har vi härligt väder och jag ska snart duka upp kaffe ute i solen. Jag har en form med mandel- och valnötsbröd med frön på gräddning i ugnen och jag håller på att förbereda lite inför kvällens middag. Om vädret fortsätter vara så här fint blir det nog grillning ikväll.



HAMBURGARE
4 st

500 g nötfärs
2 msk worcestershiresås eller konjak
1,5 tsk salt
Svartpeppar

Gör så här:
Blanda alla ingredienser och dela färsen i fyra delar. Forma varje del till en rund platt burgare. Stek på båda sidor tills de är genomstekta. Servera med valfria tillbehör.


Receptet är hämtat från Per Morberg

Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

3 kommentarer:

Jenny sa...

Gott det ser ut. Jag ska också göra hamburgare idag, älgburgare. Ska bli så gott ;)
Ha en fin kväll
Kram Jenny

Anonym sa...

Men jag blir tokig, måste baka dina ostfrallor, de blir så fluffiga, i dag bakade jag frallor, men platta som en pannkaka... däremot så gjorde jag en sjuuukt god smoothie, jesus I'm in heaven!!!

Millis - JimpsMillis LCHF sa...

Hos blev hamburgare idag, mums! Ha det bra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...