Här rörs det ordentligt
BEURRE BLANC (SMÖRSÅS)
4 pers
3 scharlottenlökar
100 g osaltat smör, rumstempererat
1 msk vitvinsvinäger
1,5 dl vitt vin
2,5 dl vispgrädde
Salt och vitpeppar
Gör så här:
Finhacka löken och fräs i smör i en kastrull utan att löken tar färg. Tillsätt vinäger och vin och låt det koka ihop på hög värme tills vätskan nästan kokat bort. Tillsätt grädde och koka 2 minuter. Vispa ner det rumstempererade smöret och smaka av med salt och peppar. Det är viktigt att såsen inte kokar upp efter att man tillsatt smöret.
Receptet hämtat från Systembolaget
3 kommentarer:
Den här såsen måste jag bara prova! Har sökt så länge efter en varm sås att ha till fisken o det här måste jag testa :-)
Prova gärna också med två timjankvistar samtidigt med löken, ett par droppar citron samt klippt gräslök på slutet.
Fantastiskt!
Anonym: Tack för tipset, det låter jättegott!
Skicka en kommentar