Härlig lunch på inglasad uteplats
UGNSOMELETT MED CHAMPINJONER OCH VÄSTERBOTTENOST
4 pers
300 g champinjoner
150 g riven västerbottenost
5 ägg
3 dl vispgrädde
1 tsk salt
Vitpeppar
Gör så här:
Skiva champinjonerna och fräs i smör. Lägg svampen i en smord ugnsform och toppa med västerbottenosten. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll i formen. Gratinera i 25-30 minuter i 200 grader, känn med en gaffel så att omelettsmeten har "stannat" i mitten av formen. Servera med en sallad.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
6 kommentarer:
låter gott! Västerbottenost är aldrig fel att ha i maten! :)
Ha en fin dag!
//Lana
Åh så gott. Ska testa men istället ta kantareller. Har hela frysen full!
Tack för go matinspiration!!
Svar; Ja de är riktigt smarriga :)
Tack det samma! Lax blir de imon för oss tror jag. De är just mumsigt :)
Den sär omeletten ska jag banne mig testa snart. Så smidigt! Älskar Västerbottenost :)
Ser så gott ut. Ugnsomelett är ju så smidigt!!
= )
Vad gott det såg ut! :)
Skicka en kommentar