tisdag 10 april 2012

Ugnsomelett med champinjoner och västerbottenost

Mina föräldrar har en ny inglasad uteplats och till lunch en av dagarna under påsken var det tillräckligt varmt för att sitta ute och äta. Det blev ugnsomelett med champinjoner och västerbottenost som vi serverade med en sallad. Snabbt, enkelt och gott.


Härlig lunch på inglasad uteplats


UGNSOMELETT MED CHAMPINJONER OCH VÄSTERBOTTENOST
4 pers

300 g champinjoner
150 g riven västerbottenost
5 ägg
3 dl vispgrädde
1 tsk salt
Vitpeppar

Gör så här:
Skiva champinjonerna och fräs i smör. Lägg svampen i en smord ugnsform och toppa med västerbottenosten. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll i formen. Gratinera i 25-30 minuter i 200 grader, känn med en gaffel så att omelettsmeten har "stannat" i mitten av formen. Servera med en sallad.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

6 kommentarer:

ryskadockor sa...

låter gott! Västerbottenost är aldrig fel att ha i maten! :)
Ha en fin dag!
//Lana

Anna Truelsen sa...

Åh så gott. Ska testa men istället ta kantareller. Har hela frysen full!
Tack för go matinspiration!!

Ellen - LCHF och mycket annat sa...

Svar; Ja de är riktigt smarriga :)

Anna sa...

Tack det samma! Lax blir de imon för oss tror jag. De är just mumsigt :)
Den sär omeletten ska jag banne mig testa snart. Så smidigt! Älskar Västerbottenost :)

Maria sa...

Ser så gott ut. Ugnsomelett är ju så smidigt!!
= )

Kaffeutansocker sa...

Vad gott det såg ut! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...