torsdag 12 april 2012

LCHF-recept i tidningshyllan

När jag var och veckohandlade idag hittade jag det här recepthäftet i tidningshyllan i affären. Jag som gärna slukar alla recept jag kommer över kunde givetvis inte låta bli att köpa det. Nu ska jag sätta mig med en kopp kaffe och bläddra igenom häftet.

Eftersom jag veckohandlat är kylskåpet fyllt med både det ena och det andra nu. En blandning av fisk, fågel och kött kommer det att tillagas den kommande veckan. Ikväll blir det en återkommande favorit, nämligen köttfärs- och vitkålsröra, det gillar hela familjen och vi äter det minst varannan vecka eftersom det är så enkelt att göra och väldigt gott.

Jag köpte även den nya Twilightfilmen "Breaking dawn", har ni sett den? Kanske blir det lite filmkväll till helgen här hemma.Tillägg 2012-04-13: Jag blev lite besviken på receptsamlingen eftersom en del av recepten innehöll bl.a. sojamjöl och bovetemjöl men jag fick inspiration i alla fall och kan säkert göra om recepten så att de passar mig.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

14 kommentarer:

Unknown sa...

Det måste jag kolla i affären imorgon! :) Spännande!
ha en fin kväll!
//Lana

Anonym sa...

Ett väldigt gott tecken när till och med Må bra har en LCHF tidning. De brukar ju bara ha VV- recept med ytterst lite fett och mycket mini/light-produkter.

Jenny sa...

Jag stod och höll i denna idag. Men köpte ej. Berätta om den är värd att köpa ;)
Kram Jenny

Anonym sa...

Jag tyckte det kändes lite dyrt, men det kanske är så bra så det är värt det :).
Breaking dawn såg jag för några veckor sedan här hemma med mina döttrar. Precis som de andra filmerna var den bra :).

Unknown sa...

Tack för recept tipset!

Anna sa...

Den där boken vill jag lägga beslag på =)

Lotta sa...

Hej!
jag har tittat runt på din hemsida och tycker att du har helt suveräna recept! Kommer att bli en stor inspirationskälla framöver.


MVH
Lotta

Frumatik sa...

Jag såg den idag på Ica men jag tyckte att den var lite dyr så jag lät den vara. Jag bläddrade lite översiktligt i den och såg bla ett recept på paj med pajdeg av bovete, det kändes inte lchf, möjligen GI. Men säkert en del bra inspiration i boken!

Vitkål och köttfärsröra är ju så gott! Jag brukar göra det ibland när resten av familjen äter pizza för det går ju lika snabbt att laga som att gå och köpa hämtpizza!

Gustaf Segerström sa...

Oj, ja bovete, låter verkligen inte alls som LCHF. Men inte så konstigt. Fick höra idag av en medlem som undrade om ett LCHF-recept med gnocchi verkligen var LCHF.

Han visste innerst inne att det inte var det, men det gäller att hålla ögonen öppna. Det är också stor skillnad på hur recepten bör vara utformade om det till exempel gäller optimal viktnedgång eller "bara" bättre hälsa.

http://www.fettdieten.se

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Recepthäftet innehöll tyvärr en del produkter som jag normalt sett inte använder och som jag inte anser är LCHF. Men eftersom jag aldrig lyckas följa ett recept rakt av i vanliga fall ska jag nog kunna göra om några av dem så att de passar mig även denna gång. Jag skulle nog inte rekommendera häftet till någon nybörjare på LCHF för det känns lite missvisande.

anna sa...

Jag hittade boken på jobbet =)
Men en fråga. Bovete? är de lchf? har för mig de va de i recpet eller något annatr mjöl va de oxå..hänger inte med, är de lchf?

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anna: Nej, jag tycker inte att det är LCHF om man använder bovete.

Lchf livet för Gottelisa sa...

Den har jag missat. Tack för tipset :)

Anonym sa...

Jag gjorde beasåsen och den var verkligen supergod och för att inte tala om kesoplättarna, galet goda.
Tack för din superbästa LCHF- matblogg.
Vänligen
Mathildas mamma

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...