måndag 9 april 2012

Påskhelg hos mina föräldrar

Bär och vispad grädde

Vi har firat påsk hos mina föräldrar i Dalarna. Det har blivit mycket god mat och kvällarna har vi ägnat åt sällskapsspel. På påskafton blev det påskbuffé med bland annat rättikajansson, anjovisrulle, köttbullar, prinskorv och sill. Annan mat under påskhelgen har varit lamm och lax. Väldigt trevligt har vi haft det.

En av dagarna fick vi bär och vispad grädde till efterrätt och tallrikarna vi åt på är riktig nostalgi för min del. Dessa tallrikar hade min morfar när jag var liten och varje gång jag hälsa på honom såg jag dem. Motivet innehåller massor med detaljer och är perfekt för barn att underhålla sig med när de väntar på maten. Nu finns tallrikarna i köksskåpen hos mina föräldrar och jag ser dem varje gång jag hälsar på där, men tankarna går alltid till min morfar när jag ser motivet på dem.

Nostalgi


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Det är så härligt med saker som ger ett fint minne och nostalgitankar! Det kan också vara så med dofter, smaker och inte minst med musik...
Ha en fin kväll!
//Lana

Anonym sa...

Vilka toppenfina tallrikar. Nu kommer jag ihåg att vi hade liknande tallrikar fast i vinrött som vi åt fil och flingor (och MASSOR med socker) i som nyttig frukost. :-D

Annika Rogneby - Bakglädje med LCHF sa...

Härliga bilder och vackert porslin! Hoppas att du hade en fin påsk :-)

Fröken M sa...

Åh, det där såg inte fel ut !!
ja, det är verkligen super kul att "leka" med sockret, men nu dröjer det ett tag till nästa tårtbak för vi har nog inget att fira förrän C fyller 30 i juni :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...