torsdag 12 april 2012

Lamm med vitlök och citron

Färdigt om fem timmar

På påskdagen åt vi lamm som fått stå i ugnen hela dagen och det blev väldigt gott. Köttet ska stå i ugnen i fem timmar men när väl förberedelserna är gjorda och köttet står i ugnen behöver man inte göra något... mer än att vänta på den goda maten förstås. Jag var tvungen att ta ett kort på lammköttet innan det stoppades in i ugnen för det var så färggrant med chilin och citronen. Vi serverade en sallad till lammet.

Till maten drack vi ett jättegott rött vin som heter Le Tense Sassella och det passade väldigt bra till lammet.



Gott vin till maten


LAMM MED VITLÖK OCH CITRON
4 pers

1 kg lammkött (ex. lägg, blog eller stek)
1 citron
1 chili
5 vitlöksklyftor
2 kanelstänger
1 msk färsk rosmarin
2,5-3 dl olivolja
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar

Gör så här:
Lägg köttet i en ugnsgryta. SKiva citronen och dela chilin på längden. Lägg i skalade vitlöksklyftor, citron, chili, kanelstänger och rosmarin i grytan. Häll över oljan. Salta och peppra. Tillaga i 5 timmar i 125 grader. Ta ut grytan och låt köttet vila i 10 minuter innan det skärs upp.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

5 kommentarer:

ryskadockor sa...

Har aldrig vågat laga lamm... Men kanske ska göra det... receptet lätt gott! :)
Ha en fin dag!
//Lana

Maria sa...

Lamm är ju SÅ gott!! Har gjort det flera ggr ..

= )

Fröken M sa...

Åh va gott !! jag älskar lamm, men har inte vågat mig på att laga det - än ;)

Theresia sa...

Jag älskar lamm. Det är bara så galet gott!!! =)

Ellen - LCHF och mycket annat sa...

Åh, gud så gott med lammstek!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...