Färdigt om fem timmar
På påskdagen åt vi lamm som fått stå i ugnen hela dagen och det blev väldigt gott. Köttet ska stå i ugnen i fem timmar men när väl förberedelserna är gjorda och köttet står i ugnen behöver man inte göra något... mer än att vänta på den goda maten förstås. Jag var tvungen att ta ett kort på lammköttet innan det stoppades in i ugnen för det var så färggrant med chilin och citronen. Vi serverade en sallad till lammet.
Till maten drack vi ett jättegott rött vin som heter Le Tense Sassella och det passade väldigt bra till lammet.
Gott vin till maten
LAMM MED VITLÖK OCH CITRON
4 pers
1 kg lammkött (ex. lägg, blog eller stek)
1 citron
1 chili
5 vitlöksklyftor
2 kanelstänger
1 msk färsk rosmarin
2,5-3 dl olivolja
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Gör så här:
Lägg köttet i en ugnsgryta. SKiva citronen och dela chilin på längden. Lägg i skalade vitlöksklyftor, citron, chili, kanelstänger och rosmarin i grytan. Häll över oljan. Salta och peppra. Tillaga i 5 timmar i 125 grader. Ta ut grytan och låt köttet vila i 10 minuter innan det skärs upp.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
5 kommentarer:
Har aldrig vågat laga lamm... Men kanske ska göra det... receptet lätt gott! :)
Ha en fin dag!
//Lana
Lamm är ju SÅ gott!! Har gjort det flera ggr ..
= )
Åh va gott !! jag älskar lamm, men har inte vågat mig på att laga det - än ;)
Jag älskar lamm. Det är bara så galet gott!!! =)
Åh, gud så gott med lammstek!
Skicka en kommentar