måndag 23 april 2012

Falukorv i ugnen

Färggrann falukorv

Idag bjuder jag på en färggrann falukorvsrätt som vi åt förra veckan. Falukorv i ugn är ju riktigt gott och det blir dessutom en väldigt vacker maträtt tycker jag. Den här gången la jag i bitar av squash, tomat och lök samt toppade med riven ost. Till falukorven åt vi blomkålsmos med smak av soltorkade tomater.

Under helgen har det varit fullt upp och massor av saker har blivit gjorda, bland annat är huset städat och tvättmaskinen har gått i ett. Vi avslutade helgen med att grilla även på söndagen och den här gången blev det hel laxsida... behöver jag säga igen att jag älskar lax! Igår bakade jag äppelkaka, en "vanlig" och en LCHF-kaka, som jag hade med mig till jobbet idag för att fira en arbetskamrat som gifte sig i helgen. Jag önskar er alla en trevlig start på veckan!
FALUKORV I UGNEN
4-5 pers

600-800 g falukorv
1 squash
1 gul lök
5 tomater
0,5 msk dijonsenap
1 msk kräm av soltorkade tomater
100 g riven ost

Gör så här:
Skär snitt i korven nästan igenom och lägg korven i en ugnsform. Blanda dijonsenap och krämen av soltorkade tomater och bred i varje snitt på korven. Fyll sedan korven med tunna skivor av squash och tomat. Övrig squash, tomat och lök skärs i lite större bitar och placeras runt om korven. Toppa med riven ost. Gratinera i ca 20 minuter i 225 grader tills osten smält och fått lite färg.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

2 kommentarer:

Jimmie sa...

Mycket snyggt och jag älskar falukorv.
Detta recept ska testas.

Ha en underbar kväll/ Jimmie

Strumpstickan sa...

Nostalgisk klassiker:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...