Igår blev det plockmat till middag med många små godsaker. Något som jag sett den senaste tiden på många bloggar är dessa färskostfyllda champinjoner och jag var ju tvungen att testa dem jag också. Man fyller champinjonen med valfri färskost och gratinerar i ugnen tills svampen är genomvarm och osten smält något. Jag valde att ta naturell färskost och smaksätta med finhackad gräslök. De blev väldigt goda!
UGNSBAKADE FÄRSKOSTFYLLDA CHAMPINJONER
Champinjoner
Färskost, valfri smak (jag valde naturell och smaksatte själv med gräslök)
Gör så här:
Ta bort champinjonfoten och fyll hålet med färskost. Gratinera i 5-10 minuter i 200 grader.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
9 kommentarer:
Vad gott! Jag har också gjort något liknande recept till en buffe nån gång! Tack för påminnelsen om ett gott recept! :)
Ha en fin helg!
//Lana
mmm gott med svamp på det viset!!
ang nötterna: jag tar lite rapsolja och blandar runt allt i innan jag rostar i pannan.
Prova även att fylla med ädelost och låt den stå inne tills osten smält och kokat in lite. Supergott till grillat kött.
Smaskens! Ett annat tips är att fylla champinjoner med pesto, strö på lite riven ost och sedan in i ugnen. Supergott!
en arbetskamrat rekommenderade detta, måste testa =)
Anonym: Ädelost låter gott, det ska jag testa.
Ellen - LCHF och mycket annat: Pesto är ju så gott, det måste testas!
Älskar färskostfyllda champinjoner.
Prova även att linda bacon runt, gör det nästan alltid när vi grillar.
Agnes: Tack för tipset! Bacon passar till det mesta, kan tänka mig att det blir väldigt gott.
Skicka en kommentar