fredag 13 april 2012

Tortillabröd (LCHF)

Jag hittade ett recept på tortillabröd och jag kände direkt att jag bara måste testa. Jag använde tortillabröden till att göra gratinerade wraps av och det blev jättegott. Man får passa bröden så man inte gräddar dem för länge, då blir de lite för hårda och svåra att rulla ihop. Om jag jämför med de tunnbrödsliknande bröd jag bakat tidigare tycker jag att dessa blev mycket godare eftersom fiberhusksmaken försvinner lite tack vare mandelmjölet.



TORTILLABRÖD (LCHF)
8 st

4 ägg
1 dl creme fraiche
0,75 dl mandelmjöl
0,5 dl fiberhusk
0,5 tsk salt

Gör så här:
Vispa äggen och rör ner creme fraichen. Blanda mandelmjöl, fiberhusk och salt i en separat skål och rör ner i äggröran och blanda väl. Låt smeten svälla i 10 minuter. Dela smeten på två delar

Vispa äggen pösigt och vispa sedan ner creme fraichen. Blanda mandelmjöl, fiberhusk och salt och vispa ner även det i blandningen. Låt smeten svälla i 10 minuter. Häll ut smeten på två plåtar täckta med bakplåtspapper. Lägg ett annat bakplåtspapper över och kavla ut tunnt (jag använder ett bakplåtspapper av silikon som inte fastnar, har man ett bakplåtspapper av papper kanske det behöver oljas). Behåll det övre bakplåtspapperet på och grädda i 8-10 minuter i 150 grader, gör sedan likadant med nästa plåt. Skär brödet på varje plåt i fyra delar.


Jag hittade receptet hos Ryskadockor men jag la till lite salt. Receptet kommer ursprungligen från LCHF Gourmet


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

10 kommentarer:

Unknown sa...

Jag tycker också att det var lättare att kavla tunt den här sorts degen med mandelmjöl än den degen som man gör till LCHF-pastan...
Ha en fin fredag!
//Lana

Millis - JimpsMillis LCHF sa...

Vilket bra recept! Måste testas, börjar bli dags för tacos snart här hemma! Trevlig helg!

Anonym sa...

WOW, detta måste jag testa =)

Anna sa...

WOW, detta måste jag testa =)

Annette - LCHF Gourmet sa...

Hej!
Kul att du gillar receptet på tortillabröd:) Receptet kommer dock från våran sajt (lchfgourmet.se) som Ryskadockor även har länkat till..

Anna sa...

Imon ska jag testa tunnbrödet =)

Miss_Alex sa...

Hade höga förväntningar på detta bröd men jag blev besviken. Smakade saggig omelett. Och färgen blev inte alls som på bilden trots att jag följde receptet noga.

Jakten fortsätter.

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Miss_Alex: Synd! Jag grädde mina lite för länge så de blev lite hårda och svåra att rulla, kanske därför de såg annorlunda ut... vet inte!

Marika sa...

Nu ska vi fira nyår med tortillas! Gott Nytt År på dej!
/Fisken Svea

Åsa sa...

Utöver receptet hos LCHF Gourmet var det en god idé det här med saltet! Perfekta tortillabröd, skar till runda. Länkade till din blogg i mitt inlägg: http://potmarigolds.blogspot.se/2016/05/wrap-med-kryddstark-kottfarsrora.html
Tack för tips! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...