Här kommer ett tips på god kall sås till fisk. Sonen tittade skeptiskt på såsen när jag ställde fram den och frågade vad det var. Jag svarade att det var remouladsås och då fick jag till svar att den såg inte ut som den han tyckte om så han skulle inte ha någon sås. Envis som jag är ibland la jag ändå upp lite sås på hans tallrik under stora protester, men som de flesta andra tillfällen slutade det med att han ville ha mer... för det var ju gott när han väl smakade.
REMOULADSÅS
10 cm gurka
1 dl smetana (eller creme fraiche)
0,5 dl majonnäs
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk dijonsenap
Salt och svartpeppar
Gör så här:
Grovriv gurkan och krama ur vätskan. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Jag har utgått från ett recept från Kostrådgivarna
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
4 kommentarer:
Det är så gott med remouladsås!Fast jag gör min på bara majonnäs eftersom jag undviker mejerier...
Ha en fin dag!
//Lana
Den såsen med rödspätta mums. Det receptet tar jag med mig! Jag önskar dig en härlig helg! Zinnia
Den där såsen måste jag testa, låter jättegott! Ha en bra lördag!
Gott, testade den idag!
Mvh Lina
Skicka en kommentar