onsdag 11 april 2012

Kyckling- och broccoligratäng

Mina föräldrar tycker att matplaneringen är svår när vi ska komma och hälsa på eftersom de själva inte äter LCHF-kost och inte är riktigt insatta i vad vi äter. Jag föreslog därför att jag kunde göra en kyckling- och broccoligratäng till lunch en av dagarna under påsken när vi var på besök. Mamma hade köpt och rensat en grillad kyckling i förväg så det var verkligen snabblagat för min del.



KYCKLING- OCH BROCCOLIGRATÄNG
4 pers

1 grillad kyckling
1 paket bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche
2 msk tomatpuré
100 g riven ost (jag använde västerbottenost)
500 g broccoli
Curry
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Strimla baconet och stek det. Rensa kycklingen och skär i små bitar. Finhacka löken och stek den tillsammans med pressad vitlök. Pudra över curry och låt det steka in i löken. Lägg ner kycklingbitarna och rör ner creme fraiche och tomatpuré. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Rör ner broccolin och häll blandningen i en ugnsform. Toppa med det stekta baconet och riven ost. Gratinera i 10-15 minuter i 225 grader.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

6 kommentarer:

Unknown sa...

det är alltid gott med kombinationen av kyckling, bacon och curry! Jag har också lagat något liknande fast utan broccoli... :)
Ha en fin dag!
//Lana

Monica Hansen sa...

mycket LCHF mat är enkelt och gott:)

Jimmie Lannér sa...

Det där måste ju har varit hur gott som helst ! Bara goda ingredienser i receptet :)

Åsa sa...

Jag gjorde kycklingpaj från Anna Hallens kokbok LCHF för kvinnor i början av veckan, uuuuuuuuuuunderbart gott!! Kyckling och curry är aldrig fel

Anonym sa...

Har samma problem med mina föräldrar! De stirrar sig blinda på att allt ska dränkas i grädde.. / Anette

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Åsa: Ja, Anna Halléns paj är jättegod. Vi blev bjudna på den hos min svägerska och hennes man en gång.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...