Sista kvällen i Sälen lagade min man den här kycklingrätten. Kyckling och kokosmjölk tycker jag passar väldigt bra ihop. När vi dagen efter hade städat och packat ihop allt vårt pick och pack värmde vi maten och fyllde våra mattermosar igen. Efter några timmars bilåkande fick vi god och varm lunch.
KYCKLING MED WOKGRÖNSAKER I KOKOSMJÖLK
4-5 pers
4 kycklingfiléer
500 g wokgrönsaker
1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 burk kokosmjölk
Curry
Salt och svartpeppar
Gör så här:
Strimla kycklingen och fräs i smör. Salta och peppra. Strö över curry. Skiva löken och skär paprikorna i mindre bitar. Tillsätt löken och paprikan i pannan. Häll i wokgränsakerna och värm. Häll över en burk kokosmjölk och låt blandningen puttra någon minut.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
5 kommentarer:
Smarrigt! Gör en liknande gryta, fast jag utesluter curry!
Sist kryddade jag med tandorikrydda o hade paprika i! Gör gott!
Ha det så gott/ Anna!
Jag tycker också om kombo: kyckling och kokosmjölk! :)
Glad påsk!
//Lana
Så gott! Supersmart med mattermosar, man måste ju ha ett alternativ till utflyktsmackorna. Det får nog bli inköp av såna här också.
Jättegott och snabbt att slänga ihop när man behöver matlådor på jobbet! Fast jag lägger till ingefära, chili och vitlök så det riktigt tjongar till i munnen! :-D
Lagade maten i helgen bytte ut kycklingen till qournbitar, det vart jättegott,blir att göra flera gånger
Skicka en kommentar