fredag 27 april 2012

Köttfärssås

De första åren jag och min man var tillsammans var det han som stod för matlagningen. Jag var ganska bortkommen i köket och hade inte så mycket erfarenhet av att laga mat. När vi senare fick barn och vår son började äta samma mat som oss började jag försöka mig på lite olika maträtter. Jag övade mer och mer och insåg att jag faktiskt tyckte att det var riktigt roligt. Men min man lagar fortfarande den godaste maten!

Den här köttfärssåsen lagade min man ofta förr och jag har alltid tyckt att den är så otroligt god. Nu för tiden lagar även jag den. Köttfärssåsen kan ätas som den är tillsammans med bland annat kokt blomkål eller en sallad. Den passar också utmärkt att ha i en lasagne. Om man vill ha en lite krämigare variant kan man ha i lite grädde som får puttra med i slutet.






KÖTTFÄRSSÅS
4 pers

500 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
3 msk osockrad tacosås, valfri styrka
1,5 msk köttfond
Kanel
Curry
Oregano
Timjan
Soja
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Finhacka löken och stek tillsammans med köttfärsen. Tillsätt pressad vitlök, krossade tomater, tacosås och fond. Krydda med kanel, curry, oregano, timjan, soja, salt och peppar. Låt såsen koka under lock minst 10 minuter.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

4 kommentarer:

Maria sa...

Vad märkligt .. jag har precis lagat en matlåda till dottern! Hade färdig tacofärs i frysen som jag gjorde en köttfärsås av. Grädde, chilisås och färsen. Smakade jättegott!
Ha en härlig fredag!!
=)

Unknown sa...

Jag brukar också använda tacokrydda i köttfärssås. Barn älskar den! :)
Ha en fin dag!
//Lana

Jenny sa...

Gott med tacosmak! Å köttfärssås Är ju så gott.
Ha en fin helg
Kram Jenny

pilla sa...

Curry är verkligen underbart i färsen! mm...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...